KunststofenRubber.nl

Materiaalfabrikant Covestro boekt record in boekjaar 2016

20 februari 2017 om 13:21 uur - LEVERKUSEN

Het afgelopen jaar was een recordjaar voor de Duitse materiaalfabrikant Covestro. Door de toegenomen vraag naar innovatieve materialen namen de belangrijkste volumes toe met 7,5 procent. Dankzij de toegenomen benutting van de productiecapaciteit, kwam het bedrijfsresulaat ebitda uit op twee miljard euro, bijna 23 procent hoger dan in 2015, op een omzet van 11,9 miljard. De netto winst steeg met 343 miljoen euro tot 795 miljoen.


"Onze strategie begint zich uit te betalen. Deze excellente resultaten onderstrepen de fundamentele sterkte van Covestro", vindt ceo Patrick Thomas. "De groeiende vraag van de klanten naar innovatieve en duurzame producten toont aan dat we in toenemende mate succesvol zijn in het vervangen van conventionele materialen door hoogwaardige kunststoffen."

 

CO2 

Het bedrijf zegt in staat te zijn geweest om consistent de verkoopvolumes te verhogen en de benutting van de bestaande productiecapaciteit te vergroten. Covestro is ook begonnen met de uitbreiding van de capaciteit in de groeiregio's om aan de vraag te kunnen voldoen. Dit geldt in het bijzonder voor de Aziatische markt waar Covestro een fabriek operationeel heeft die grondstof fabriceert voor coatings (HDI) en verdubbelde zijn capaciteit voor polycarbonaat. In Europa is het productieplatform geoptimaliseerd. De capaciteit van de fabriek in Brunsbüttel  in Duitsland voor hard schuim is in juni uitgebreid. De capaciteit zal verdubbelen naar vierhonderd duizend ton per jaar in 2018.
Covestro toonde in 2016 aan dat het broeikasgas CO2 kan worden gebruikt als grondstof voor producten die voor productie gereed zijn. In Dormagen (Duitsland) is een fabriek operationeel geworden die  CO2 gebruikt als grondstof voor flexibel schuim.  

 

Polyurethaan en polycarbonaat

In 2016 is het segment polyurethaanvan C ovestro in volume gegroeid met  7,7 procent. De vraag werd aangejaagd door de kernindustrieën automotive en bouw.  Bij de afdeling polycarbonaat was de groei jaar-op-jaar ruim tien procent.  De groei van de vraag kwam vooral uit de elektro en de elektronica.  In 2017 zal Covestro  bezig blijven met de ontwikkeling van innovatieve materialen.

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »