KunststofenRubber.nl

Kluitenbreker Van Beek verpulvert brokken, klonten, agglomeraten

20 februari 2017 om 16:45 uur

Voor het verkleinen van brokken, klonten of agglomeraten in de voedingsmiddelen- of chemische industrie heeft Van Beek een robuuste kluitenbreker ontwikkeld.

De kluitenbreker weet goed raad met brokvorming of agglomeraties in bijvoorbeeld poeder. Voordat de gevoeligere machines verderop in het proces dit te verwerken krijgen, maalt de kluitenbreker alles wat groter is dan een paar aan elkaar geplakte korrels. De klontenbreker is ook geschikt voor het verpulveren van brokken om ze beter te laten oplossen in een mengtank, zoals suikerklonten/-brokken, zegt leverancier Van Beek.

 

Werking

Het te verkleinen product valt via een doorval op roterende pennen. Dit zijn stevige ronde spijlen die boven een rooster draaien.  De werking is even simpel als efficiënt; niets komt door het rooster heen zonder te worden gemalen. De gebruiker kan zelf de maaswijdte bepalen. Aan de hand van producttests kan Van Beek bepalen welk type rooster het meest geschikt is voor het proces.

De machine is verkrijgbaar in RVS304 en RVS316 en heeft een inbouwhoogte van circa vierhonderd millimeter. De kluitenbreker wordt als component geleverd en moet tussen andere componenten worden ingebouwd. De machine is leverbaar in verschillende voltages. Een atex-uitvoering behoort ook tot de mogelijkheden. De kluitenbreker is optioneel ook uitvoerbaar op een rail, wat het reinigen vergemakkelijkt.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »