KunststofenRubber.nl

Kluitenbreker Van Beek verpulvert brokken, klonten, agglomeraten

20 februari 2017 om 16:45 uur

Voor het verkleinen van brokken, klonten of agglomeraten in de voedingsmiddelen- of chemische industrie heeft Van Beek een robuuste kluitenbreker ontwikkeld.

De kluitenbreker weet goed raad met brokvorming of agglomeraties in bijvoorbeeld poeder. Voordat de gevoeligere machines verderop in het proces dit te verwerken krijgen, maalt de kluitenbreker alles wat groter is dan een paar aan elkaar geplakte korrels. De klontenbreker is ook geschikt voor het verpulveren van brokken om ze beter te laten oplossen in een mengtank, zoals suikerklonten/-brokken, zegt leverancier Van Beek.

 

Werking

Het te verkleinen product valt via een doorval op roterende pennen. Dit zijn stevige ronde spijlen die boven een rooster draaien.  De werking is even simpel als efficiënt; niets komt door het rooster heen zonder te worden gemalen. De gebruiker kan zelf de maaswijdte bepalen. Aan de hand van producttests kan Van Beek bepalen welk type rooster het meest geschikt is voor het proces.

De machine is verkrijgbaar in RVS304 en RVS316 en heeft een inbouwhoogte van circa vierhonderd millimeter. De kluitenbreker wordt als component geleverd en moet tussen andere componenten worden ingebouwd. De machine is leverbaar in verschillende voltages. Een atex-uitvoering behoort ook tot de mogelijkheden. De kluitenbreker is optioneel ook uitvoerbaar op een rail, wat het reinigen vergemakkelijkt.

 

Focus op ...

Agenda

28 februari 2018, Eurogress , Mannheimsallee 48, Aken (D)

Internationales Kolloquium Kunsttofftechnik

Thema van dit tweedaagse evenement is Kunststofindustrie 4.0. De organisator is het Institut fur...

6 maart 2018, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2018

Leidende internationale show voor composieten en geavanceerde materialen.

14 maart 2018, Hotel Marriot Wenen

International Automobile Recycling Congress 2018

Internationaal congres over de recycling van voertuigen en de (kunststof-) materialen, inclusief diverse...

Meer agendapunten »