KunststofenRubber.nl

Gratis deelname belangrijke Plastics Recycling Show Europe

21 februari 2017 om 11:39 uur - AMSTERDAM

Voorzitter Ton Emans van Plastics Recyclers Europe spreekt op Plastics Recycling Show in Amsterdam over de roadmap voor kunststoffen van de Europese Commissie

Gian de Belder van Procter & Gamble

Sprekers van de topbedrijven Procter & Gamble en Hewlett-Packard vormen twee hoogtepunten op de aanstaande Plastics Recycling Show Europe (PRS) eind maart in Amsterdam. Op deze conferentie komen alle belangrijke uitdagingen voor de Europese recyclingsector aan bod en deelname is gratis.


Op de eerste dag zal de conferentie zich richten op een reeks van materiaalsessies door Plastics Recyclers Europe. Deze presentaties zullen gedetailleerd kijken naar zaken die spelen op logistiek en technisch gebied, naar de regelgeving en naar de marktsituaties in relatie tot de recycling van de belangrijkste kunststoffen zoals PET, PVC, HDPE, LDPE en potten en bakken en trays.  

 

PCR voor flessen 

Gian de Belder van verpakking-r&d / duurzaamheid  bij Procter & Gamble, gaat spreken over duurzame verpakkingen en over de introductie van PCR voor flessen voor textielverzorgingsproducten.
Ton Emans van Plastics Recyclers Europe gaat een update geven over de roadmap voor de toekomst van kunststoffen van de Europese Commissie.  Jonas Byström van de Europese  Investeringsbank  spreekt over de financiering van recycling in de circulaire economie. Op de tweede dag van de conferentie zijn er drie sessies over de grote uitdagingen van de kunststofrecyclingindustrie, het proces en het ontwerp van kunststofrecycling en de technologie en de innovatie.

 

 Recycled plastics eco-system

Jason Ord, verantwoordelijk voor duurzaamheid bij Hewlett-Packard, opent de sessie over het recyclingproces met zijn voordracht ‘Scaling the recycled plastics eco-system - an OEM perspective'. Andere sprekers kijken naar hoe de consument tot meer afvalscheiding moet worden bewogen en over het zoeken van markten voor recyclaat.  Ook een belangrijk item is de sessie die gaat over het imago van kunststoffen en de rol van energie in afvalmanagement. Men kijkt ook naar de toekomstige verantwoordelijkheid van de producent van het materiaal in Europa.   

 

Waste Free Oceans

Stephanie Maes, project manager van Waste Free Oceans, introduceert  in de laatste sessie over technologie en innovatie een proces voor het verzamelen van afval in de zeeën.

Ruim tachtig bedrijven en organisaties laten de nieuwste vorderingen, machines, apparaten en ideeën zien op het gebied van kunststofrecycling op de tegelijkertijd gehouden tentoonstelling van Plastics Recycling Show Europe.

 

Gratis toegang

Het evenement wordt op 29 en 30 maart georganiseerd door Crain Communications en Plastics News Europe. U kunt gratis registreren voor deelname.

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »