KunststofenRubber.nl

Nieuw VMT-bedrijf ProInnovate linkt design en productie

27 februari 2017 om 14:32 uur - HEERDE

Marco Tijssen (l) en Ivor Muijlwijk van ProInnovate in Heerde: "Diensten aanbieden met vastgeprijsde modules."

Kunststofbedrijf VMT Products in Heerde produceert kunststof producten (ook) naar eigen ontwerp via spuitgieten en rotatiegieten, het bedrijf bouwt matrijzen en assembleert en lakt producten. Met de start begin dit jaar van de zelfstandige dochteronderneming ProInnovate wil VMT Products zijn dienstenpakket uitbreiden.


“Met het apart gezette bedrijf ProInnovate bieden we de diensten aan die horen bij de fasen die vóór het eigenlijke produceren zitten, zoals productontwerp en productontwikkeling.” Ivor Muijlwijk was werkzaam bij VMT als product developer en werd op de nieuwe activiteit gezet door het VMT-management, in casu de gebroeders Jasper en Jeroen Bijlsma. Het nieuwe bedrijf hanteert de pay-off ‘linking design and production’ en dat is precies wat het bedrijf doet - en veel meer moet gaan doen. “We willen het dienstenpakket uitbreiden en de verzelfstandiging van de activiteit heeft meerdere redenen. Op de eerste plaats willen we nooit nee hoeven zeggen. Dus we kunnen als zelfstandig bedrijf bijvoorbeeld een product wél ontwikkelen maar niet produceren, als dat zo uitkomt. We zijn eigenlijk specialist in productontwikkeling; eerder bij VMT deden we dat erbij en nu gaan we er een specialisatie van maken. Op dit moment bestaat ProInnovate uit twee productontwerpers, namelijk ikzelf en Marco Tijssen”, aldus Muijlwijk. Hij studeerde industrieel ontwerpen in Enschede, Tijssen volgt de IPO-opleiding aan Hogeschool Windesheim.

 

Vaste prijzen   

 

Het doel van Muijlwijk is meer klanten te werven voor zijn activiteiten en daarmee zijn ‘modules’ te verkopen. “We hebben van klanten vaak de feedback gekregen dat een ontwerpbureau achteraf zegt van ‘we hebben er zoveel uren aan gewerkt dus hier is de factuur’. Wij pakken dit anders aan, namelijk met modules. Klanten kunnen onze diensten per module afnemen en daarbij weten ze exact waar ze aan toe zijn qua kosten omdat we werken met vaste prijzen die vaak ook nog onder die van de concurrentie liggen. Wij treden op als stem van de klant en we gaan hun belangen overbrengen en behartigen bij het maken van het product. We zitten hier heel dicht op de productontwikkeling en op de productie en daarom zijn wij een ontwikkelbureau dat heel goed weet hoe je iets moet of kunt produceren. Want soms kan iets gewoon niet en het is wel goed daar meteen bij het ontwerpen al rekening mee te houden.” De 26-jarige ondernemer moet nu actief de boer op. “Tot dusver kwam het werk nog steeds van VMT maar het is de bedoeling dat dit niet zo blijft. Met onze transparante modules werken we vanaf ideegeneratie via het productieklaar maken tot en met monitoring bij de productie en de kwaliteitscontrole.” proinnovate.nl

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »