KunststofenRubber.nl

Bridgestone wint prijs met bandenassemblagesysteem Examation

06 maart 2017 om 11:08 uur - HANNOVER

Een jury van 27 experts uit de bandenindustrie heeft het nieuwe bandenassemblagesysteem ‘Examation' uitgeroepen tot innovatie van het jaar. Bridgestone maakt gebruik van ict en kunstmatige intelligentie.


Dit gebeurde op de galaceremonie van de Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence 2017 van de Tire Technolgy Expo in Hannover. Emilio Tiberio, hoofd r&d van Bridgestone EMEA, nam de prijs namens Bridgestone in ontvangst. Hij zei: "We zijn trots dat het Examation bandassemblagesysteem met deze prestigieuze prijs werd onderscheiden. Wij geloven dat de toepassing van onze ict en kunstmatige intelligentie in onze productiesystemen grote voordelen met zich zal meebrengen." De jury prees Bridgestone's succes bij de inzet van kunstmatige intelligentie in een bandenfabriek. De eerste toepassing ervan was in 2016 in de Hikone-fabriek in Japan en die bleek zo succesvol dat al snel werd besloten om Examation op grotere schaal te implementeren. Het werd daarna geïmplementeerd in de Tatabanya-fabriek in Hongarije en in de nieuwe fabriek in Rusland.

Jurylid Shunichi Yamazaki, voorzitter van het Intelligent Vehicle Research Institute, merkte op: "In Japan heeft een generatie van hoogopgeleide technische werknemers de pensioenleeftijd bereikt. Het volledig overbrengen van de vaardigheden van deze zeer technische werknemers op jongere collega's kan erg moeilijk zijn. Het door Bridgestone voorgestelde systeem is een nuttig alternatief dat menselijke fouten voorkomt en de efficiëntie en de kwaliteit van de productie verbetert. Gegevens worden op  480 punten door sensoren gemeten en de controle wordt in real time automatisch door kunstmatige intelligentie doorgevoerd zodat een band in optimale omstandigheden geassembleerd kan worden."

Het ligt in de lijn der verwachting dat deze vorm van intelligente technologie een baanbrekend systeem in elke verwerkende industrie zal worden. Graham Heeps, redacteur van Tire Technology International Magazine en voorzitter van de jury, verklaarde in een reactie op het toekennen van de prijs het volgende: "Het gebruik van kunstmatige intelligentie en geavanceerde gegevensanalyse zullen in de komende tien jaar een belangrijke trend vormen in veel verwerkende industrieën."

Het is de zesde keer dat Bridgestone een Tire Technology Award heeft gewonnen sinds het programma in 2008 werd ingevoerd.

 

Emilio Tiberio, hoofd R&D, Bridgestone EMEA, neemt de "Tire Manufacturing Innovation of the Year" prijs in ontvangst in naam van het bedrijf.

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »