KunststofenRubber.nl

Nectar wint Start-up Award van RapidPro

13 maart 2017 om 13:58 uur - VELDHOVEN

Tijdens de beurs RapidPro begin maart in Veldhoven vond de uitreiking plaats van de RapidPro Start-up Award. Nectar won de prijs met zijn modulaire desktop 3D-printer.


De RapidPro Startup Award is een initiatief van Mikrocentrum en de branchevereniging RapidPro om start-ups te stimuleren op het gebied van additive manufacturing / 3D-printen. Nectar uit Arnhem won de award met een modulaire desktop delta 3D-printer, waarmee in de markt het gat wordt opgevuld dat bestaat tussen grote industriële printers en desktop printers. Meer informatie over de winnaar van de RapidPro Startup Award.

 

Voor het eerst werd tijdens RapidPro een debat gevoerd over de noodzaak van certificering en normering voor additive manufacturing. Dit debat vond plaats onder begeleiding van een panel met vijf deskundigen: Bart van der Schueren - Materialise, Dirk De Moor - Agoria, Benjamin Denayer - Sirris, Robby Veders - NEN en Marcel Buter - Ultimaker. Het interactieve forum bevestigde de noodzaak en het nut van certificering en normering en juichte de lopende ontwikkelingen hieromtrent toe. Binnen enkele jaren worden er in internationaal verband resultaten verwacht, waarbij er al overleg plaatsvindt tussen Europese en Amerikaanse organisaties. Additive manufacturing behoort inmiddels tot de standaardtechnieken waarmee de industrie kan concurreren en omzet kan vergroten.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »