KunststofenRubber.nl

Nieuw bedrijf P3D focust op PRinted Injection Mould

17 maart 2017 om 09:37 uur - DEN HAAG

P3D, het nieuw opgerichte zusterbedrijf van Promolding, richt zich volledig op 3D-printen en op de speciaal ontwikkelde technologie PRinted Injection Mould (PRIM). Daarmee is het mogelijk producten te spuitgieten in 3D-geprinte kunststof matrijzen.


Hiermee wordt de doorlooptijd van een spuitgietmatrijs verminderd naar vijf werkdagen en zijn de kosten fors lager, zo stelt de onderneming. P3D is een nieuw opgericht zusterbedrijf van Promolding en het bedrijf ging op de afgelopen RapidPro 2017 officieel van start. Voor klanten van Promolding werd de PRIM-technologie al geruime tijd aangeboden. "Twee jaar geleden hebben we drie factoren samengevoegd: onze jarenlange expertise in zowel prototyping als in spuitgieten, de Objet Connex 3D-printer van Statasys én een flinke dosis ambitie", aldus ceo Jac. Gofers van Promolding.  Hij vindt de oprichting van P3D een logische stap. "PRIM-technologie sluit goed aan bij de behoefte van bedrijven om kleine series te spuitgieten tegen lage kosten en met een korte doorlooptijd. Door P3D los te koppelen van Promolding, kunnen wij het de aandacht geven die nodig is. Als VIP-partner van Statasys, blijven wij samen volop in ontwikkeling. Grotere series, meer materiaalsoorten en hogere verwerkingstemperaturen."

Promolding is een specialist in het ontwerpen, engineering en productie van hightech kunststof onderdelen en componenten. Dit jaar bestaat Promolding twintig jaar en gaat het flink uitbreiden. Een nieuwe productiehal met een supermoderne spuitgieterij, state-of-the-art laboratoria, een klasse 7 cleanroom en een hightech kantoorpand. De oprichting van P3D ziet men als een van de eerste stappen op weg naar Promolding 2.0.

 

www.p3d-prim.com.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »