KunststofenRubber.nl

Composieten-beurs JEC World boekt recordaantal bezoekers

20 maart 2017 om 09:51 uur - PARIJS

De composietenbeurs JEC World 2017 heeft een groei in bezoekersaantal laten zien van tien procent ten opzichte van 2016. In Parijs verschenen bijna 41 duizend bezoekers.


Ceo Frédérique Mutel van JEC Group denkt dat het besluit om de beurs ook te richten op eindgebruikers van composieten de oorzaak van de stijging is geweest. "We hebben nu bijvoorbeeld ook architecten, ontwerpers, ontwikkelaars, style-engineers en trednsetters op bezoek gehad."  Er waren vier zogenoemde Innovation Planets die elk de laatste ontwikkelingen op het gebied van composieten toonden voor de sectoren luchtvaart, automotive, ‘Bettter Living' en gebouwen.
Over de drie dagen verdeeld bezochten 40.607 duizend bezoekers waarvan 78 procent niet uit Frankrijk kwam maar uit een van 113 andere landen. "Wij geloven heel sterk in collectieve intelligentie en al onze inspanningen zijn  steeds gericht op de gouden driehoek: industrie, research en nationale en regionale economische autoriteiten."
Op de beurs waren ook voordrachten van beroemde mensen die gepassioneerd zijn over composiet: Greg Lemond (oud-wielrenkampioen), Thomas Coville (nieuwe recordhouder solo-rond-de-wereld-zeilen),  Leilani Münter (coureur elektrische GT) en Nandor Fa (deelnemers zeilwedstrijd Vendée Globe).

 

JEC Group heeft op de beurs ook zijn nieuwe publicatie ‘The Future of Building' gelanceerd.

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »