KunststofenRubber.nl

Arburg ontvangt 6.700 gasten op zijn Technologie-Dagen

21 maart 2017 om 16:56 uur - LOSSBURG

Ruim 6.700 gasten van 53 nationaliteiten hebben de afgelopen Technologie Dagen van Arburg bezocht. Het is het grootste in-house event in de branche, zegt Arburg zelf.


Op het hoofdkwartier in het Duitse Lossburg waren vijftig exposities, in de Effizienz-Arena behandelde men het thema ‘industrie 4.0', er waren turnkey-spuitgietoplossingen en er was het nieuwe Arburg Prototyping Center voor additive manufaturing met de Freeformer. Experts gaven voordrachten en presentaties en bedrijfsrondleidingen. Ruim veertig procent van de bezoekers kwam niet uit Duitsland. De grootste groepen kwamen uit Noord-Amerika en China met respectievelijk 170 en 125 deelnemers. De meeste Europese gasten kwamen uit Zwitserland (210), Tsjechië (180) en Frankrijk (160).  

Ruim tweeduizend bezoekers hebben de informatieve voordrachten bezocht waarin experts van Arburg zich richtten op lichtgewicht, op Arburg kunststoff-Freiformen en op turnkey-projecten. Bijna vijftienhonderd gasten uit Duitsland hebben de gelegenheid benut om via  bedrijfsrondleidingen de productie van de machines te zien. "Voor onze jaarlijkse Technologie Dagen zetten wij alles in beweging om onze gasten een uitgebreid overzicht te geven van het Arburg productprgramma, over trends in de kunststofverwerking en over innovatie toepassingen.

 

Arburg zegt dat er veel belangstelling was voor zijn nieuwe hybride Allrounder 1120 H, die het aanbod in sluitkracht uitbreidt naar 6,5 duizend kN. De machine is al eerder getoond op de K 2016 maar op de Technologie Dagen was hij er in het nieuwe design en uitgerust met de Gestica-bediening.

Industrie 4.0 pragmatisch

 

In de Effizienz-Arena werkte Arburg samen met geselecteerde partners om praktijkgericht en op pragmatische wijze de verandering van Industrie 4.0 te tonen. De klanten kregen uit diverse invalshoeken gepresenteerd hoe zij industrie 4.0 kunnen inzetten om hun eigen productie efficiënter vorm te kunnen geven.  Een ander belangrijk thema was de traceerbaarheid van product tot granulaat.

Het spuitgietprogramma bevatte ook toonaangevende voorbeelden van techniek. In de sector ‘medische techniek' liet Arburg vijf toepassingen en verschillende concepten voor schone ruimtes zien, waaronder een spuitgietoplossing van een in edelstaal uitgevoerde elektrische Allrounder 370 A, die implantaten uit PEEK produceerde.

 

Als voorbeelden voor toepassingen in de autoindustrie presenteerde Arburg het lichtgewicht procédé ‘vezel-direct-compounderen' en de schuimtechniek Profoam.  Behalve de reductie van het gewicht kunnen hiermee de mechanische eigenschappen van bouwdelen verbeterd worden.  

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »