KunststofenRubber.nl

Tachtig bedrijven en organisaties op Plastic Recycling Show

24 maart 2017 om 10:10 uur - AMSTERDAM

Op woensdag 29 maart opent de Plastics Recycling Show Europe (PRS) in Amsterdam RAI zijn deuren. Dit tweedaagse evenement is de eerste in zijn soort en brengt tachtig bedrijven en organisaties uit de kunststofrecyclingsector vanuit heel Europa samen. De toegang is gratis.


Er komen tachtig bedrijven en organisaties om hun vorderingen op het gebied van kunststofrecycling te laten zien. Alle delen van de sector zijn vertegenwoordigd: de machine- en equipmentleveranciers, de materiaalleveranciers, de compounders, de handling en de logistiek, de recyclers, de specialisten op het gebied van afvalmanagement, industriële organisaties en consultants.  Onder de belangrijke bedrijven uit de industrie zijn Erema, Vecoplan, Tomra, Lindner, Suez, RPC bpi.recycled products en Veolia.  In de afgelopen weken hebben ook nog BessTrade, Blue Sky Plastics, BKS Knives, Cadel Deinking, Ergis en WiPa hun aanwezigheid toegezegd.

Op de show zijn sessies over de belangrijkste onderwerpen zoals PET, PVC, HDPE en LDPE net zo goed als anderen die kijken naar de uitdagingen voor de kunststofindustrie, naar de recyclingprocessen en naar design, technologie en innovatie. Paolo Glerean van Plastics Recyclers Europe (PRE) bijvoorbeeld introduceert het RecyClass-tool dat is ontworpen om recyclebaar plastic verpakkingsmateriaal te maken. Stephanie Maes van Waste Free Oceans introduceert een proces om afval uit water en zee in te zamelen. Prominente sporekers uit de industrie zullen ook voordrachten houden.

 

De toegang tot de Plastic Recycling Show is gratis. U kunt hier inschrijven .

 

PRS wordt georganiseerd door Crain Communications en Plastics News Europe. The event wordt ondersteund door European Association of Plastics Recycling & Recovery Organisation (EPRO), European Plastics Converters, Petcore Europe, Plastics Europe en Vinyl Plus.

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »