KunststofenRubber.nl

Tosaf: witte masterbatch met hoge warmtestabiliteit voor coating

07 april 2017 om 14:43 uur - AFULA (ISRAËL) / TILBURG

De nieuw ontwikkelde witte masterbatch van Tosaf, ME800047, is bedoeld voor toepassing bij extrusie-coating. De hogere warmtestabiliteit van het nieuwe materiaal vermindert rookontwikkeling en geur als het wordt verwerkt onder hoge temperatuur.


Extrusiecoating is een veeleisend proces om een heel dunne laag polymeer aan te brengen op een materiaal bij een temperatuur die dichtbij de thermische degradatietemperatuur ligt van het te verwerken polymeren, ongeveer 300 graden Celcius. De bekende problemen zoals onregelmatig druipen op het materiaal (necking), hevige rookontwikkeling, een sterke geur als gevolg, slechte dispersie, vorming van gel en baardgroei op de uitstroomopening (de die). Om deze problemen te voorkomen heeft Tosaf Israël de nieuwe witte masterbatch ME800047 ontwikkeld. Dit nieuwe materiaal weerstaat volgens de fabrikant de extreem hoge verwerkingstemperatuur terwijl het tegelijkertijd zijn hoge dispersiekwaliteit behoudt. Het resultaat is een constant homogene coating  waardoor ook de noodzaak van het vervangen van filters tijdens de productie wordt verkleind.


Tosaf Group is opgericht in 1985 als joint-venture tussen Megides Holding en Ravago Group. Het bedrijf heeft negenhonderd medewerkers en veertig verkoopkantoren en distributeurs.  Tosaf heeft elf productiesites in Israël, Turkije, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en China met een totale productie van 120 duizend ton per jaar. In Israël is men bezig met de productie van witte masterbatch, in Nederland worden kleurmasterbatches geproduceerd.

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »