KunststofenRubber.nl

Milacron spuitgietmachines in Europa krijgen robots van Sepro

10 april 2017 om 10:55 uur - LA ROCHE-SUR-YON

Het Amerikaanse Milacron en het Franse Sepro zijn overeengekomen dat de spuitgietmachines van Milacron in Europa worden uitgerust met robots van Sepro. Die robots worden onder de merknaam Milacron verkocht en na een overgangsperiode ook door Milacron geserviced.


Deze overeenkomst is vergelijkbaar met de situatie in Noord-Amerika die al in 2010 in gang is gezet. In de Verenigde Staten, Canada en Mexico worden sindsdien robots van Sepro onder de merknaam Milacron verkocht. "Voor kunststofverwerkers die voor de spuitgietmachines en de automatisering liever één aanspreekpunt willen, doen zich nu door deze samenwerking nieuwe mogelijkheden voor", vindt ceo Jean-Michel Renaudeau van Sepro. Hij ziet de samenwerking als essentieel voor de realisering van Industrie 4.0, oftewel voor de fabriek van de toekomst. "Integratie en samenwerking zijn essentieel om de efficiëntie en de productiviteit van de branche verder te laten toenemen. Ons partnerschap met Milacron in Europa is een doorslaggevende volgende stap in deze richting."

 

Nieuwe opties

 

Veel fabrikanten van spuitgietmachines verkopen al jaren ‘pakketoplossingen' voor spuitgietmachines in combinatie met robots. "Die zijn populair in landen als Duitsland en bij wereldwijd opererende ondernemingen die machines voor hun fabrieken overal op de wereld nodig hebben. Maar er zijn ook gebruikers die liever de spuitgietmachines en de robots van verschillende leveranciers betrekken. Beide groepen kunnen wij nu bedienen. Dus wij bieden nieuwe opties aan."

 

3 tot 60 kilogram

 

Denis Poelman is directeur van de Europese spuitgietmachinedivisie van Milacron: "De Sepro-robots zijn ideaal passend bij ons hele spuitgietmachineprogramma. De platforms worden onder de benamingen Milacron Standard Linear Robot for Pick and Place Applications en Milacron Performance Linear Robot for High End Applications  aangeboden. Het portfolio bevat robots voor gewichten van 3 tot 60 kilogram."

Kuka, ABB, Fanuc, Yaskawa en Stäubli

Met deze strategische samenwerkingsovereenkomst bouwt Milacron zijn leveringsportfolio voor robotsystemen verder uit. Het nieuwe aanbod bevat complete automatiseringssystemen voor heel Europa en daarbuiten. Milacron zegt zijn innovaties op het gebied van robotisering en automatisering als wezenlijke onderdelen van Industrie 4.0 verder te zullen voortzetten. Daarom zullen in de nabije toekomst meer industrierobot-technologieplatformen volgen met robots van de merken Kuka, ABB, Fanuc, Yaskawa en Stäubli.

 

Sepro en Milacron

 

Sepro is wereldwijd een van de eerste ondernemingen die cartesiaanse robots met digitale besturing voor kunststofspuitgietmachines heeft ontwikkeld. Met inmiddels dertigduizend toegeruste spuitgietmachines is Sepro nu een van de grootste aanbieders.
Milacron behoort wereldwijd tot de belangrijke ondernemingen op het gebied van ontwikkeling, fabricage, verkoop en service van klantspecifieke systemen voor kunststofverwerking. Milacron is wereldwijd de enige aanbieder van een compleet productportfolio met hot-runnersystemen, spuitgietmachines en installaties voor blaasvormen en extrusie.

 

http://www.milacron.com/

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »