KunststofenRubber.nl

Plokko: nieuw bouwsysteem op basis kunststof connectors

14 april 2017 om 12:38 uur - ZWOLLE

In Zwolle vond de kick-off plaats van de crowdfundingcampagne van Plokko bij Green PAC iLab. Plokko is een uniek maak-het-zelf constructiemateriaal die de gebruiker de vrijheid geeft zelf meubels, woonaccessoires en andere items te ontwerpen en te bouwen.


Plokko-eigenaar en -bedenker Albert Barth nam de zestig deelnemers mee in alle ontwikkelen die hij de afgelopen jaren doormaakte om van Plokko een succes te maken. Het is een innovatief maak-het-zelf constructiemateriaal waarmee je kan ontwerpen, delen, maken en weer veranderen. Maak je eigen kast, lamp, kapstok, raceauto of neushoorn.  Plokko is een modulair systeem en de basisonderdelen zijn kunststof connectoren, stokjes en plankjes. Met deze onderdelen kan je objecten ontwerpen en maken. Plokko is gemaakt van duurzaam, biobased plastic en van gelakt beukenhout. De overgebleven kunststof connectors kunnen naar ons geretourneerd worden, wij zullen deze dan hergebruiken voor de productie van nieuwe Plokko's.

 

Productielijn op gang brengen

 

Om de productie van Plokko op gang te brengen is deze crowdfunding in gang gezet. Plokko heeft hiervoor contact gezocht met Lovetofund, het crowdfundingplatform in de regio Zwolle en partner van Green PAC iLab.  Barth: "Een volgende stap voor Plokko is het aanschaffen van een 3D-printfarm om de kunststof  connectors te printen. Bovendien zijn er verschillende andere productiemachines die we nodig hebben. In totaal gaat het om een investering van ongeveer veertig duizend euro. Plokko kiest bewust voor crowdfunding om een mooie basis te leggen voor de community-gedachte. Investeerders krijgen drie jaar lang vijf procent rente op hun lening.  "Een investeerder laat ook weten dat hij deel wil uitmaken van de Plokko-community en wil meebouwen aan de toekomst van Plokko", aldus Barth.

 

http://www.plokko.com/

 

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »