KunststofenRubber.nl

Recyclingapparatuur: Erema boekt recordomzet 138 mln euro

19 april 2017 om 11:50 uur - ANSFELDEN (OOSTENRIJK)

Ceo Hackl van Erema Gruppe: het komt door onze innovatie

De in kunststof-recyclingapparatuur gespecialiseerde Erema Gruppe heeft over het boekjaar 2016-2017 een omzet gerealiseerd van 138 miljoen euro, een plus van vijf procent. De twee jonge dochterondernemingen Pure Loop en Umac konden al snel na hun oprichting een goed omzetresultaat tonen.


"De wezenlijke succesfactor van het omzetresultaat is ongetwijfeld de innovatie in onze groep", aldus ceo Manfred Hackl.  Erema GmbH is fabrikant van kunststof-recyclingapparatuur en - technieken en toonde over het boekjaar in alle vier de bedrijven nieuwe ontwikkelingen. De optelsom van de innovaties leverde een opmerkelijke toename aan opdrachten op. De opdrachtportefeuille voor machines nam tussen oktober en maart met vijftig procent toe ten opzichte van dezelfde periode in het vorige boekjaar.

 

Pure Loop sloot het boekjaar af met een omzet van 4,5 miljoen euro. Het in het afgelopen jaar opgerichte bedrijf Umac (gebruikte recyclingapparatuur en componenten) kan na één jaar al een omzet van anderhalf miljoen euro laten zien. De onderneming 3S kon de succeskoers vasthouden en boekte een omzet van 14,5 miljoen. 3S is gespecialiseerd in de fabricage van onderdelen voor de extrusie- en aardoliebranche. Ceo Manfred Hackl  kijkt positief naar het nu lopende boekjaar. "Door de goed gevulde orderportefeuille van de laatste maanden kijken we met vertrouwen naar het boekjaar 2017-2018. Ons recept is ongewijzigd: betrouwbare techniek gecombineerd met innovatieve ideeën."

Erema Gruppe


Erema Gruppe bestaat uit Erema, 3S, Pure Loop en Umac. Met eigen ondernemingen in de VS, China en Rusland en met vijftig vertegenwoordigingen op vijf continenten zegt Erema een betrouwbaar netwerk te hebben voor op maat gemaakte recyclingsoplossingen. Wereldwijd heeft Erema vijfhonderd medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Oostenrijkse Ansfelden in de buurt van Linz.

 

 

 

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »