KunststofenRubber.nl

Gratis inschrijven voor vakbeurs en congres Materials 2017

18 april 2017 om 16:49 uur - VELDHOVEN

Materials 2017 wordt gehouden op 31 mei en 1 juni in De Koningshof in Veldhoven

Op 31 mei en 1 juni is Veldhoven dé plaats voor de materiaal-minnende Benelux op de vijfde editie van de vakbeurs Materials plaatsvindt. Dit jaar steunt de vakbeurs op de pijlers materialen, analyses, verbindingen en oppervlaktetechnieken. Schrijf nu gratis in.


Materialen als zodanig vormen de basis van de beurs. Het zijn de bouwstenen van alles wat we om ons heen zien. We zijn eraan gewend dat dát materiaal juist voor díe toepassing wordt gebruikt, maar achter die vanzelfsprekendheid zit een wereld van techniek. 3D-printen, nanotechnologie, zelfherstellende materialen ...  Het kan gaan om nieuwe materialen voor bestaande markten maar ook om compleet nieuwe ontwikkelingen die nog jarenlang onderzoek nodig zullen hebben voordat die materialen geschikt zijn voor een praktisch toepasbaar product.

 

Grensvlak

  

Maar met een materiaal alleen ben je er niet want tegenwoordig zijn er steeds meer ingewikkelde producten die uit meerdere materialen zijn samengesteld. Bij de ontwikkeling van deze producten is verbindingstechniek minstens zo belangrijk als de optimalisatie van de materialen waaruit product gemaakt wordt. Een product doet het pas goed als deze materialen, of de afzonderlijke onderdelen, onderling goed op elkaar zijn afgestemd. En hier speelt het grensvlak tussen deze materialen - de verbinding - een doorslaggevende rol. Meerdere materialen die elk op een andere manier uitzetten bij temperatuursverhoging moeten toch sterk en zonder spanning aan elkaar worden verbonden.

 

 Coatings

 

Deklagen staan in direct contact met de buitenwereld. Corrosiewerende coatings op metalen ondergronden, slijtvaste coatings op boortjes of verflagen op een huis, het zijn maar enkele voorbeelden. De oppervlaktetechnieken om deze coatings op voorwerpen aan te brengen of om het oppervlak van een voorwerp zelf te modificeren, zoals bij oppervlakteharden, hangen nauw samen met de gebruikte materialen. Dit is een expertise op zich.  

 

Roet in het eten  

 

Meten is weten, geldt ook binnen de materiaaltechnologie.Je weet pas of een materiaal geschikt is voor de beoogde toepassing als je het onder gebruiksomstandigheden hebt getest. Dit kunnen simpele testen zijn, maar ook specifieke materiaalanalyses om na te gaan of verontreinigingen geen roet in het eten gooien. Of het kunnen ingewikkelde metingen zijn om te bepalen of materiaalparameters voldoen aan de mechanische, thermische of elektrische eisen die aan het product worden gesteld. Door de verdergaande automatisering spelen computersimulaties aan materialen een ondersteunende rol bij experimentele metingen.

 

Experience areas

 

De vakbeurs Materials in Veldhoven verbindt de genoemde pijlers materialen, verbindingen, oppervlaktetechnieken en analyses. Elk onderwerp krijgt een eigen zone op de beursvloer, waarbinnen de exposanten zich rondom de gezamenlijk in te vullen Experience Areas positioneren. Hier geven ze onder meer live demonstraties en kunnen bezoekers zelf aan de slag gaan. Bovendien krijgt elke zone een aparte lezingzaal met een keur aan lezingen waarin praktische informatie wordt gegeven en inhoudelijke achtergrondkennis wordt gedeeld. De vakbeurs Materials slaat daarmee ook een brug tussen de wetenschap en de concrete toepassingen.

-          Lezingen 31/5 http://materials.nl/programma/programma-woensdag-31-mei/

-          Lezingen 1/6 http://materials.nl/programma/programma-donderdag-1-juni/

-          Innovaties http://materials.nl/nieuws/innovaties/

-          Exposantenoverzicht http://floorplan.expodoc.com/nl/128/materials-2017

 

Gratis toegang 

 

 

Materials 2017 wordt georganiseerd door Mikrocentrum. De beurs heeft 85 exposanten die samen het brede materialengebied bestrijken. Bovendien zijn er ruim veertig lezingen in het congresprogramma. Bezoekers betalen geen entree, aanmelding vooraf via de website www.materials.nl wordt wel gewaardeerd.

 Woensdag 31 mei en donderdag 1 juni, van 9.30 tot 17.00 uur

 Locatie NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »