KunststofenRubber.nl

NRK sluit aan bij programma Veiligheid Voorop

20 april 2017 om 15:07 uur - RIJSWIJK

De branchevereniging voor de rubber- en kunststofindustrie NRK heeft zich officieel aangesloten bij het programma Veiligheid Voorop. "Wij hopen door onze toetreding te kunnen bijdragen aan de maximale veiligheid in de gehele chemische industrie", aldus voorzitter Joan Hanegraaf van NRK.


Om de veiligheidsprestaties van de (petro)chemie naar een hoger niveau te brengen is in 2011 het actieplan Veiligheid Voorop opgesteld. Het programma richt zich op bedrijven die werken met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen, de zogenoemde BRZO-bedrijven (Besluit Risico's Zware Ongevallen).  De rubber- en kunststofindustrie maakt onderdeel uit van de chemische sector en kent vijf BRZO-bedrijven. Voor het samenwerkingsverband Veiligheid Voorop is het belangrijk dat alle relevante branches en bedrijven meedoen. Voorzitter  Anton van Beek  van Veiligheid Voorop is blij met de toetreding van de Federatie NRK: "De rubber- en kunststofindustrie is een belangrijke schakel in de chemieketen. Door zich te committeren aan Veiligheid Voorop zetten we samen weer een belangrijke stap in het vergroten van de veiligheid in de waardeketen en laten we zien dat we met elkaar veel willen en kunnen bereiken",  vindt Van Beek.
NRK-voorzitter Joan Hanegraaf ondertekende namens zijn federatie op 13 april 2017 de toetredingsverklaring. "Binnen de NRK kennen wij vijf BRZO-bedrijven: Avek International, Caligen Europe, Draka Interfoam, Recticel en Synbra Technology. Omdat zij de doelstelling van Veiligheid Voorop van harte steunen, hebben we ons nu aangesloten", aldus Hanegraaf.  Hij ondertekende op 13 april namens NRK de toetredingsverklaring.

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »