KunststofenRubber.nl

Coolrec recyclet Tefal-pannen tot nieuwe grondstoffen

26 april 2017 om 16:50 uur - WAALWIJK

Coolrec is de recyclingpartner in de Tefal Wisselweken bij Blokker en Marskramer. De actie gaat 27 april in Nederland van start.


Vier weken lang krijgen klanten bij beide winkels dertig procent korting op de aankoop van nieuwe Tefal-pannen tegen inlevering van oude pannen. De WEEElabex-gecertificeerde recycler gaat naar verwachting zestig duizend kilo aan oude pannen verwerken tot grondstoffen voor nieuwe producten.

Tefal maakt deel uit van Groupe SEB en is vertegenwoordigd in ruim honderdtwintig landen. In de loop der jaren heeft de producent vele innovatieve keukenoplossingen geïntroduceerd en staat met de verkoop van antiaanbakpannen wereldwijd op nummer 1. Loes Tigelaar, product manager van Tefal:  "De samenwerking met Coolrec zorgt voor een goede verwerking van oude pannen, waarmee de actie direct bijdraagt aan het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen. In het afgelopen jaar hebben we met een tweetal inzamelacties een enorme hoeveelheid oude pannen aangeboden voor recycling." 

 

Coolrec en WEEE


Coolrec is gespecialiseerd in de verwerking van afgedankte (elektrische en elektronische) producten naar hoogwaardige secundaire grondstoffen. Het bedrijf zamelt de oude pannen in bij de Blokker- en Marskramer-filialen. Na verwerking worden de kunststoffen, het aluminium en de metalen van elkaar gescheiden. "De grondstoffen uit de oude pannen krijgen een tweede leven in de vervaardiging van nieuwe producten", aldus directeur Wittekoek van Coolrec. "Bijna negentig procent van de herwonnen grondstoffen krijgt een toepassing in nieuwe producten. Bovendien wordt met het recyclen van de pannen ook nog CO2 vermeden, in vergelijking met de inzet van primaire grondstoffen."

Coolrec biedt met negen locaties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk een integraal en internationaal netwerk voor de verwerking van zogenoemd WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment). Coolrec recyclet elektrische apparaten en elektronicaproducten tot hoogwaardige herwonnen kunststoffen, metalen en andere grondstoffen. Het gaat van beeldschermen tot koelkasten en van ict-materiaal tot kleine huishoudelijke apparaten. Coolrec is een dochterbedrijf van Renewi, dat begin 2017 is ontstaan uit de fusie tussen Van Gansewinkel Groep en Shanks Group.

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »