KunststofenRubber.nl

Engel Hannover nu twee keer zo groot

10 mei 2017 om 15:44 uur - HANNOVER

In het bijzijn van tweehonderd gasten heeft Engel zijn eigen vestiging in Hannover heropend. Het bedrijf investeerde vijf miljoen euro in het vergroten en moderniseren van het pand. De Oostenrijkse wereldmarktleider op het gebied van spuitgietmachines zet in op een duidelijke groei op de Duitse markt.


Aan het gebouw is twaalf maanden gewerkt en het hele team van Engel Hannover heeft die tijd vertoefd in een belendend perceel. De nuttige vloeroppervlakte is verdubbeld tot 2,4 duizend vierkante meter. Christopher Vitz, directeur van Engel Deutschland GmbH, is tevreden met de nieuwe mogelijkheden: "Duitsland heeft zich in de laatste jaren extreem positief ontwikkeld." 

Cross-border 

 

Tot de sterke groei in Duitsland heeft de zogenoemde cross-border-business bijgedragen. Dot betekent dat in Duitsland gevestigde internationaal werkende ondernemingen de koopbeslissing in Duitsland nemen en daar ook de machines en de productiecellen plant - maar ze later in een ander land installeert en gebruikt. "Technisch gezien behoren de Duitse verwerkers van kunststof tot de beste ter wereld",  aldus Vitz. "Als onze klanten expanderen op nieuwe afzetmarkten wordt op zijn minst in het begin vaak in Duitsland gewerkt omdat de technische knowhow in de buitenlandse vestigingen eerst moet worden opgebouwd."

 

Basis voor verdere groei

 

Met tachtig medewerkers is Engel Hannover in grootte wereldwijd de tweede verkoop- en servicevestiging van Engel. "In Duitsland en internationaal opererende Duitse ondernemingen hebben een wezenlijk aandeel in onze totale omzet", benadrukt Stefan Engleder, de ceo van Engel Gruppe.

Tot de technische groeiaanjagers in Duitsland behoren onder meer de composiet-lichtgewichtbouw, de steeds verder toenemende procesintegratie en industrie 4.0. Deze trends dragen eraan bij dat de productieprocessen complexer worden, wat een steeds intensievere samenwerking behoeft tussen Engel en de kunststofverwerkers. "Wij zijn niet alleen een leverancier maar in toenemende mate ook een partner voor de procesoptimalisatie over de hele levenscyclus van de spuitgietmachines en de productiecellen", vindt Vitz.  Hierom zijn het ‘Technicum' en het trainingsaanbod vergroot.  In het Technikum zal Engel nu steeds de nieuwste machines, robots en technieken presenteren en ter beschikking stellen voor proeven van klanten. Er staan zelfs grote machines met een sluitkracht van 7.000 kN.   "Wij nodigen klanten uit, om hier innovatieve ontwikkelingen live mee te maken en zelf te proberen."

 

TU Braunschweig

 

In de wereld van lichtgewichtbouw is Engel al een belangrijke ontwikkelingspartner voor grote autofabrikanten die hun fabrieken in de omgeving van Hannover hebben. Engel heeft bijvoorbeeld de Open Hybrid LabFactory op de Leichtbau-Campus van de TU van Braunschweig, die onder meer door Volkswagen werd geïnitieerd, uitgerust met een v-duo machine voor het onderzoek op het gebied van lichtgewichtbouw. De projectleider en de specialisten voor lichtgewichttechniek hebben hun werkplek bij Engel in Hannover en zijn daarmee ook beschikbaar voor klantenprojecten.

 

Parallel aan de verbouwing in Hannover lopen wereldwijd nog twee andere grote bouwprojecten, namelijk op het hoofdkantoor in Schwertberg en in de beide  fabrieken voor grote machines in St. Valentin (Oostenrijk) en Shanghai. Engel is sinds de oprichting in 1945 honderd procent eigendom van de familie en onafhankelijk van externe investeerders. Eind maart sloot men het boekjaar 2016/17 af met een recordomzet, voor het derde jaar op rij. Met 5,9 duizend medewerkers boekte Engel een omzet van 1,36 miljard euro.

 

www.engel.com

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »