KunststofenRubber.nl

Nieuw vliegtuig Pilatus voor korte strips door composiet

22 mei 2017 om 12:11 uur - GENEVE

Pilatus laat zijn PC-24 zien op de Geneefse Business Aviation Convention op 22-24 mei. Dit veelzijdige straalvliegtuig kan starten en landen op zeer korte startbanen en op onverharde strips, deels dankzij de structuur waarin veelvuldig is gebruikgemaakt van composiet.


HexPly 8552 geweven composiet in koolstof- en glasvarianten is gebruikt om een aantal onderdelen van het vlioegtuig te produceren, inclusief de belly fairing wat de grootste composietstructuur van het vliegtuig is. HexPly 8552 is een van de meest succcesvolle en breed toegepaste prepregs voor vliegtuigen, inclusief commerciële vliegtuigen en jachtvliegtuigen. Hexcel Redux 319 epoxylijm is gebruikt voor het verbinden van de composietstructuren.

Het vliegtuig PC-24 zit nu in de laatste fase van de certificeringsprogramma na de eerste vlucht op 6 maart 2017 van het derde en laatste testvliegtuig.  De PC-24 staat gepland voor certificering en het operationeel worden in het vierde kwartaal van dit jaar. Pilatus zegt tot dusver 84 orders binnen te hebben, wat gelijk staat aan drie jaar productie.

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »