KunststofenRubber.nl

Covestro heft force majeure voor polymerisch MDI op

22 mei 2017 om 12:31 uur - BRÜNSBÜTTEL

Covestro heft de eerder afgekondigde force majeure voor polymerisch MDI (methyleendifenyldi-isocyanaat) in Europa, het Midden-Oosten en Afrika met onmiddellijke ingang op. Op 25 april had Covestro deze force majeure ingeroepen na een onverwacht productieprobleem op zijn site in Brunsbüttel in Duitsland.


Polymerisch MDI is een belangrijke grondstof voor de productie van polyurethaan-hardschuim, dat wordt gebruikt als thermisch-isolatiemateriaal voor de woningbouw en in koelkasten. ‘Ondanks alle inspanningen om de beschikbaarheid van polymerisch MDI op een duurzame manier te verhogen, zal de bevoorradingssituatie bij Covestro nog enige tijd gespannen blijven, meer bepaald wegens de huidige sterke marktvraag', zo meldt Covestro.  Bovendien moet het bedrijf voorbereidingen treffen voor een wettelijk verplichte onderhoudsstop voor de fabriek in Brunsbüttel. Maar, tegelijkertijd werkt het bedrijf verder aan een capaciteitsuitbreiding voor MDI binnen deze site.

 

Covestro 

 

Met een totale omzet van bijna twaalf miljard euro (2016) behoort Covestro tot 's werelds grootste polymeerproducenten. Het bedrijf is actief in de productie van hoogtechnologische polymeermaterialen en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor producten die toepassing vinden in vele domeinen van het dagelijks leven. De voornaamste afzetmarkten zijn de automobielsector, de elektrische en elektronische industrie, de bouwindustrie, de sport- en ontspanningssector. Covestro, voorheen Bayer MaterialScience, beschikt wereldwijd over dertig productiesites en heeft zo'n zestien duizend personen aan het werk.  In de Benelux is Covestro actief in de Antwerpse haven, waar de hightech kunststof polycarbonaat (Makrolon) en ook polyether en aniline, beide voorproducten voor polyurethaan, worden geproduceerd. In Tielt huisvest Covestro een expertisecentrum inzake kunststofverwerking (extrusie van transparante polycarbonaat- en polyesterplaten). En tot slot is ook het Covestro-systeemhuis in Foxhol (Noord-Nederland) een belangrijke speler in de regio. Hier ontwikkelt Covestro polyurethaansystemen op maat voor industriële klanten. Covestro stelt in de Benelux ongeveer duizend mensen tewerk.

 

http://www.covestro.com/

 

Brunsbüttel

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »