KunststofenRubber.nl

Roadshow promoot kunststofverwerking in België met Arburg

22 mei 2017 om 14:35 uur - HOLSBEEK

Ook in België: Truck on Tour over kunststof en kuststofverwerking met machines van Arburg

In de afgelopen tien jaar heeft de speciaal uitgeruste truck van het Franse opleidingsinstituut 'Destination Plasturgie' zijn route ook steeds uitgebreid naar België. Dit initiatief komt van Simon Bemong van Arburg België en het doel is kunststofverwerking te promoten bij geïnteresseerde leerlingen en om hen te recruteren voor banen bij de kunststofverwerkende bedrijven.


Een interessant bijeffect van Truck on Tour is dat de toekomstige professionals in contact komen met Arburg door de presentatie van deze machinefabrikant in de truck. Simon Bemong van Arburg België: "De truck levert voldoende ruimte voor een kleine expositieruimte waar wij Arburg en onze technologie kunnen laten zien. Een elektrische Allrounder 370 A kan live het spuitgieten laten zien en ook extrusie en thermovormen. Het event is verder verbeterd door presentaties over kunststoffen door de instituten uit de industrie en door vertegenwoordigers van de kunststofverwerkers."


Elk jaar doet de truck vijf adressen aan in één week in België. De studenten worden verdeeld in groepen van ongeveer vijftien personen, in totaal zo'n zestig personen in de ochtend en zestig in de middag. De week Truck on Tour informeert daarom ongeveer zestig geïnteresseerden. De door de Staat gerunde industrieassociatie PlasIQ neemt nu ook deel aan het project. Na tien jaar is het event bekend in de sector en wordt altijd goed bezocht. Simon Bemong: "Deze campagne is populair geworden onder de doelgroepen en de klanten zien dat Arburg iets doet voor kunststof en educatie en scholieren en studenten associëren ons bedrijf met kunststofverwerking van het eerste uur."

 

www.arburg.com.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »