KunststofenRubber.nl

Multimateriaal en hybride lichtgewicht jagen innovatie aan

31 mei 2017 om 09:59 uur - STUTTGART

Multimateriaalsystemen en hybride componenten zijn momenteel de trend in lichtgewichtconstructie. Hoe composieten hiervan profiteren, is te zien op Composites Europe van 19 tot en met 21 september in Stuttgart.


De organisator heeft vierhonderd exposanten geboekt die het volle potentieel laten zien van vezelversterkte composieten voor de automobielindustrie, de lucht- en ruimtevaart, botenbouw, de windenergiesector en de bouwwereld.  Natuurlijk zijn er tijdens de beurs talrijke evenementen, voordrachten, thematische rondleidingen en workshops over lichtgewicht constructies, multimateriaalontwerpen en grondstofefficiëntie. Dit jaar wil de beurs zich meer richten op de composietverwerkende industrie en daarbij valt met name de windenergiesector op.  Samen met de autoindustrie en de bouwsector krijgt ook de windenergiesector dit jaar een eigen ‘focusdag' en een eigen innovatiegebied.

 

Lightweight Technologies Forum

 

Multimateriaal-lichtgewichtconstructie staat in het middelpunt van het Lightweight Technologies Forum dat in 2016 voor het eerst werd georganiseerd.  Dit gecombineerde forum voor exposities en voordrachten wordt een soort van deelverzameling voor materiaaloverstijgende technieken die worden toegepast bij metaal-composietcomponenten.  In allerlei themablokken zullen experts uit de praktijk ingaan op actuele vraagstukken rond materiaalverbindingen voor de auto-industrie, de lucht- en ruimtevaart en de architectuur.

 

Nu jaarlijks in Stuttgart

 

Composites Europe, sinds 2006 een van de succesvolste industriebeurzen van Europa, zal met ingang van 2017 jaarlijks worden georganiseerd in Messe Stuttgart.  Voorheen werd de beurs afwisselens in Düsseldorf en Stuttgart gehouden maar er is voor Stuttgart gekozen in verband met de nabijheid tot de belangrijke industriesectoren waarin veel composiet wordt gebruikt. Dit geldt met name voor de automobielbranche, de voertuigbouw, de lucht- en ruimtevaart en de elektrobranche.

 

www.composites-europe.com

 

Zie ook de JEC Composites Asia - 1-3 november 2017 - Seoul

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »