KunststofenRubber.nl

Joint-venture Vestaro van Evonik focust op lichtgewicht auto's

24 mei 2017 om 13:22 uur - ESSEN

Kunststoffabrikant en -ontwikkelaar Evonik toont zichzelf op de Automotive Engineering Expo in Nuremberg, onder meer met de nieuwe joint-venture Vestaro die zich focust op lichtgewicht design voor de auto-industrie.


De automotive sector is een van de kernmarkten voor Evonik. De fabrikant van chemical specialty's biedt talloze oplossingen voor voertuigstructuren, interieurcomponenten, interieur- en exterieurdesign,  onderstel en aandrijving.   De toewijding voor de auto-industrie spreekt ook uit Ivoniks claim voor de autoindustrie, namelijk ‘Innovate mobility - we provide the chemistry'.

 

Evonik en Forward Engineering  

 

De nieuwe joint-venture Vestaro, opgericht door Evonik en Forward Engineering, focust zich op lichtgewichtdesign voor de auto-industrie. Dit bedrijf is opgericht om oplossingen van vezelversterkt composiet voor massaproductie te implementeren. De bedoeling is de samenwerking met autofabrikanten verder uit te bouwen en Vestaro brengt de expertise van specialty chemicals en engineering bij elkaar om ontwikkelingen in lichtgewichtdesign te ondersteunen met op maat gemaakte composietmatrixsystemen.  

 

AEE beurs in Nuremberg  

 

"Onze competenties in lichtgewicht design voor auto's liggen ook bij mogelijkheden voor toepassingen van polymeren en hardeners om metalen die dichtbij de motor worden gebruikt te kunnen vervangen. Er zijn diverse oplossingen in composiet, hybride componenten uit metaal en composiet of diverse buissystemen van speciale polymeren die buizen of slangen van metaal of rubber vervangen", aldus Oliver Eyrisch, chef van het Evonik for Automotive Team. "Wij focussen ook op de optimalisatie van productieprocessen bij onze klanten." Bezoekers van de AEE-beurs in Nuremberg kunnen het productportfolio van Evonik ervaren en opties zien voor het gebruik van kunststoffen in modern auto-ontwerp. De Automotive Engineering Expo AEE in Nuremberg (ten noorden van München) wordt gehouden op 30 en 31 mei.

 

PulPress

 

Het sleutelwoord is lichtgewicht-design nu de autoindustrie steeds meer overweegt composieten te gebruiken om gewicht te besparen in verband met de CO2-uitstoot. Deze trend is nu nog voorbehouden aan de premiummerken omdat de productiemethoden relatief langzaam en duur zijn. Het nieuw ontwikkelde proces ‘PulPress' van Evonik gaat dat veranderen, zo meldt het bedrijf. Het maakt massaproductie van complexe componenten mogelijk tegen concurrerende prijzen. De nieuwe productieprocessen vallen in het bijzonder op door de designvrijheid, kostenefficiëntie en het gedrag bij botsingen.  Composietcomponenten zijn 75 procent lichter dan conventionele componenten uit staal. In vergelijking met de bestaande processen, levert het PulPress-proces kostenbesparingen op tot wel zestig procent.

 

www.evonik.com/automotive

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »