KunststofenRubber.nl

Europees enquête-onderzoek onder verwerkers inzake recycled plastic

15 juni 2017 om 09:00 uur - BRUSSEL

In het licht van recente ontwikkelingen op het vlak van de EU circulaire economie en de aanstaande Europese strategy on plastics, heeft de Europese associatie van kunststofverwerkers EuPC een enquête-onderzoek gelanceerd naar het huidige gebruik van recycled plastic material (RPM) in de kunststofverwerkende industrie in Europa.


Het belang van recycling is besproken op de tweedaagse conferentie ‘A Circular Future With Plastics', die de EuPC samen met de Spaanse kunststofassociatie ANAIP eerder deze maand organiseerde. "Het potentieel van de kunststofverwerkers is essentieel als we de ambitieuze recyclingdoelen willen bereiken, vooral omdat de verwerkers verreweg de grootste groep vormen in de Europese kunststofindustrie", aldus EuPC.

      

Het enquête-onderzoek is een onderdeel van een groter initiatief van EuPC om meer diepgaand inzicht te verkrijgen van de uitdagingen waarmee de verwerkende industrie krijgt te maken in verband met het gebruik van RPM.  Meer onderzoeken zullen volgen in 2018.  EuPC-directeur Alexandre Dangis: "Ons onderzoek zal ons in staat stellen om de problemen te identificeren en om oplossingen te vinden voor de toekomst."

 

Het onderzoek staat open voor alle Europese bedrijven die actief zijn in de kunststofverwerkende industrie en is online beschikbaar. Het onderzoek is toegankelijk tot eind september en EuPC wil de resultaten ervan publiceren in oktober.

 

Meer informatie via felix.miessen@eupc.org

 

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »