KunststofenRubber.nl

Reebok en de Vloeibare Schoen (video)

29 juni 2017 om 10:58 uur - Canton, Massachusetts (VS)

Net als alle schoenenfabrikanten van naam, heeft ook Reebok een toekomstlab waarin het zoekt naar betere, gemakkelijkere en snellere manieren om sportschoenen te produceren. En voor de buitenste laag van de zool heeft het merk een nieuwe productiewijze gevonden: 3D tekenen. Tekenen? Ja, tekenen.


3D printen gaat een beetje te langzaam in de ogen van Bill McInnis, voormalig Nasa-man en chef toekomst bij Reebok. En de traditionele werkwijze in schoenenland is al helemaal achterhaald. Het is niet voor niets dat alle schoenenreuzen zich bezig houden met nieuwe technieken, want een normale schoen wordt gemaakt met behulp van vele mallen. En dat rekt het productieproces tot bijna anderhalf jaar.

 

McInnis ging op zoek naar een productiemethode die hem van de mal af zou helpen en kwam uit bij een industriële dispenser en vloeibaar polyurethaan. De gerobotiseerde machine tekent de schoenzool met dikke slierten polyurethaan. "Een van de voordelen van dit materiaal is dat je het tot verschillende niveaus kan laten uitharden. Hard, zacht, allemaal in één materiaal. Dat is ideaal voor de zool van een sportschoen."

 

 

Tot nu toe wordt de zool op slechts twee hardheden geprint, maar ook dan al heeft hij voordelen voor de sporter: volgens Reebok geeft de zool vele malen meer energie terug dan een traditionele sportschoen. En de zool stretcht langs de voet. "Straks hebben we een individuele schoen voor elke gebruiker. Met de ideale hardheid en een optimale 3D pasvorm."

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »