KunststofenRubber.nl

Refitech breidt zijn diensten uit met cnc-precisiefrezen

04 juli 2017 om 15:18 uur - WAALWIJK

Refitech, de Waalwijkse leverancier van carbon- en glasvezelversterkte composieten, heeft zijn diensten verder uitgebreid met de ingebruikname van een portaalfrees voor cnc-precisiefrezen. Voor industriële klanten die componenten van composiet laten ontwikkelen en produceren is Refitech een one-stop shop geworden.


Deze stap past in de ambitie van Refitech om de komende jaren verder te groeien als specialist in innovatieve, high-performance composiet-oplossingen.  Met de nieuwe portaalfrees van Mecanumeric biedt Refitech de mogelijkheid om ook composieten te frezen, maar ook diverse andere soorten kernmaterialen zoals schuim, kurk, hout of aluminium. "Refitech begon in 1989 met alleen onderdelenproductie, maar nu hebben we alles in huis: van engineering en ontwerp tot snijden, lakken, frezen, subassemblage en seriematige productie", zegt sales engineer Bas Nijpels. Carbon- en glasvezelversterkte kunststoffen zijn goed te combineren met schuim, honeycomb, aluminium of staal. Door middel van cnc-frezen kunnen deze materialen op klantspecificatie voorzien worden van inserts, pockets en contouren. Refitech heeft de afgelopen maanden de panelenproductie uitgebreid waarbij het cnc  frezen steeds belangrijker wordt. Grootvolume-paneelproducten worden seriematig en op klantspecificatie geproduceerd en cnc nabewerkt.

 

Vraag blijft stijgen

 

De inzet van composieten blijft wereldwijd groeien. Het constructiemateriaal biedt unieke mechanische eigenschappen ten opzichte van bijvoorbeeld titanium, roestvrij staal of aluminium, zoals een laag gewicht, een hoge stijfheid, vormvastheid en ook  chemische resistentie. Daardoor zijn carboncomposieten uitermate geschikt voor componenten die op hoge snelheid zeer precieze, geautomatiseerde handelingen moeten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld robotarmen. Ze leveren in zulke situaties hoge prestaties met een relatief laag energieverbruik.

Volume verdubbelt in Europa

 

Uit marktstudies blijkt dat de Europese carbonvezelmarkt tussen 2015 en 2020 bijna zal verdubbelen in volume, van ruim 18 duizend ton in 2015 naar ruim 33 duizend ton over drie jaar. Op de wereldmarkt heeft Europa een aandeel van 28 procent.
De belangrijkste Europese groeisectoren zijn automotive, luchtvaart en defensie. Refitech bedient bovendien klanten in onder meer de medische en nautische sectoren en in de markt voor geautomatiseerde handlingsystemen. Het Waalwijkse bedrijf opereert zowel in Nederland als erbuiten, met een sterke groei in de maakindustrie van het Duitse Noordrijn-Westfalen.

 

Refitech BV is specialist in de ontwikkeling en seriematige productie van industriële componenten van composiet. Als nichespeler met een hoog certificatieniveau (ISO 9001:2000), richt het bedrijf zich op innovatieve, high-performance oplossingen voor technische producten, machines en apparaten. Dankzij de combinatie van engineering, ontwerp, kwaliteitstesten, sub-assemblage, seriële productie en documentatie, is Refitech een one-stop shop voor composiet componenten. De industriële klanten opereren in de markt voor geautomatiseerde handlingsystemen, machine- en apparatenbouw, aerial systemen (o.a. unmanned aerial vehicles), aerospace en in de medische, petrochemische en nautische sectoren. Naast maatwerk in deze product-marktcombinaties, biedt Refitech via een webwinkel een assortiment standaard composietprofielen, panelen en koppelingen in diverse maten met zeer brede toepassingsmogelijkheden.

Refitech heeft dertig mensen in dienst. Behalve de vestiging in Waalwijk is er een productielocatie in Ningbo (China) van waaruit men zowel Europese als Aziatische klanten bedient. Het bedrijf won al diverse prijzen in de Nederlandse composietsector.

 

http://www.refitech.nl

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »