KunststofenRubber.nl

Engel China levert eerste zelfopgeleide lichting technici af

19 juli 2017 om 09:00 uur - SHANGHAI

Werner Wurm van Engel (derde van links), Peter Garimort (technisch directeur Engel Machinery Shanghai, derde van rechts) en de instructeurs achter de acht geslaagde leerlingen.

In 2013 begon spuitgietmachinefabrikant Engel met de training van de nieuwe generatie vakmensen in zijn grote machinefabriek in Shanghai. Nu, in juli 2017, heeft de eerste lichting leerlingen van Engel Machinery Shanghai de opleiding afgerond. De leerlingen slaagden met vlag en wimpel en alle acht krijgen nu een vaste baan aangeboden.


Werner Wurm gaat over de overzeese trainingen bij het Oostenrijkse Engel en is bijzonder tevreden met de resultaten, temeer omdat de Chinese leerlingen zijn beoordeeld op basis van Oostenrijkse normen.  Momenteel is een groep van 45 mannen bezig met trainingsworkshops in Shanghai.  Recentelijk heeft Engel de ruimte voor de workshops vergroot en voorzien van de nieuwste machines. Engel heeft zijn trainingsprogramma in Shanghai sneller weten te realiseren dan gepland was en nu worden kunststoftechnici, cnc-technici en mechatronic-technici naast elkaar opgeleid.

Net als in Oostenrijk worden duale trainingen aangeboden: de trainees krijgen een stevige praktische basis in de praktijk in combinatie met theoretische kennis via de beroepsopleiding. Omdat zij tijdens de opleiding betaald krijgen, is de belangstelling voor de opleidingsplaatsen erg groot. "Wij realiseren ons dat er ook in China strijd is om het binnenhalen van getalenteerde mensen. En het aanbieden van een duale opleiding in onze zeer moderne fabriek maakt Engel erg interessant", denkt Wurm.

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »