KunststofenRubber.nl

Circo: dit najaar cursus circulair ondernemen kunststoffen

18 juli 2017 om 17:00 uur - LEIDSCHENDAM

In het najaar start weer een Circo Business Design Track kunststoffen. Dit is de naam van een driedaagse cursus die specifiek is gericht op bedrijven, kunststofverwerkers en ontwerpers die circulaire kunststof producten en of concepten willen ontwikkelen.


In de circulaire economie gaan producten langer mee, worden slim hergebruikt en gerecycled of worden diensten aangeboden in plaats van producten. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen en nieuwe businessmodellen. De federatie NRK en Click.nl (topsector Creatieve industrie) werken hierin samen in Circo, het programma dat bedrijven en ontwerpers tijdens een driedaagse cursus op weg helpt om kennis op te doen van circulair ondernemen. Samen met een inspirerende groep deelnemers worden nieuwe kansen ontdekt en wordt circulaire business in gang gezet. Na afloop hebben de deelnemers zowel een langetermijnvisie ontwikkeld als een concreet plan gemaakt om morgen mee te beginnen.

Circo is bedoeld voor bedrijven in de kunststofketen die bezig zijn circulaire business te ontwikkelen en op weg geholpen willen worden in een gefaciliteerd designproces met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers.  De cursus is ook bedoeld voor ontwerpers die circulaire designstrategieën en businessmodellen (willen) toepassen.

 

Waarom?

 

Circulair ondernemen biedt nieuwe business kansen, aldus NRK. Het vergroot de concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor het bedrijf en de klanten. Bovendien is het een innovatieve herijking van het eigen businessmodel. Is die wel toekomstbestendig? Welke nieuwe visies zijn er  op dit gebied?

Download de flyer voor informatie over de cursus en voor de mogelijkheid om in te schrijven. Direct aanmelden kan via e-mailadres vandord@nrk.nl

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »