KunststofenRubber.nl

'Paardenbloemrubber snel economisch rendabel alternatief'

17 juli 2017 om 12:04 uur

Voor natuurrubber is er wereldwijde afhankelijkheid van twee regio's, namelijk Zuidoost-Azië en een klein stukje Afrika. Het snel ontwikkelen van alternatieve bronnen zoals de paardenbloem is urgent.

Er is berekend dat een gebied zo groot als Oostenrijk nodig is om te voorzien in de totale wereldvraag naar natuurrubber. Die gebieden zijn wel te vinden in Kazachstan en omstreken, de natuurlijke habitat van de Russische paardenbloem

De Russische paardenbloem is hard op weg om als bron voor natuurrubber een economisch rendabel alternatief te worden voor de rubberboom. De oogst van dit najaar moet voldoende natuurrubber opleveren voor uitgebreide testen bij rubberbedrijven. "Als je ze een jaar lang laat groeien, is de opbrengst flink hoger."


Twee Nederlandse projectpartners, namelijk bandenproducent Apollo Tyres en custom compounder QEW Engineered Rubber staan te popelen om met het paardenbloemrubber aan de slag te gaan.
Lees alles over de huidige stand van zaken en de problemen en de kansen in het in mei in het vakblad Kunststof & Rubber gepubliceerde artikel.

 

 Artikel rubber Russische paardenbloem.
  

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »