KunststofenRubber.nl

Nieuwe shredder voor IBC-containers van SatrindTech

18 juli 2017 om 10:03 uur

De nieuwe twee-assige K25 /CL shredder van SatrindTech vermaalt een éénkuubs intermediate bulk container (IBC) in vijftig seconden tijd tot vijf centimeter vlokken.

Deze shredder is voorzien van een gepatenteerd CL-systeem waarmee de outputgrootte wordt gereguleerd. De container wordt via een hoektrechter onder 45 graden op de juiste positie in het messenbed geleid, waardoor de container direct door de messen wordt gegrepen. Onder het messenbed bevindt zich een contraframe met een zeef die het vermalen materiaal bij de gewenste grootte doorlaat. Deze oplossing is zeer efficiënt en een betaalbaar alternatief voor hoogtoerige rotorshredders en de grotere drie- en vierassige shredders, aldus De Jong Milieusystemen die de vertegenwoordiger voor deze shredders is in Nederland en België. Het CL-systeem is voor SatrindTech twee-assige shredder beschikbaar, vanaf de meest compacte HP10 (7,5 kW) tot de HP 50 van 30 kW. Afhankelijk van het model en bouwjaar is het ook mogelijk het CL systeem achteraf in een SatrindTech-shredder in te bouwen. Het systeem is natuurlijk niet alleen geschikt voor IBC's maar ook voor andere producten van kunststof of rubber - en voor hout, karton, papier, metaal et cetera.

SatrindTech is al dertig jaar lang producent van industriële shredders met vermogens die variëren van 3 kW tot 300 kW met een groot aantal toepassingen.

 

video.

 

http://www.afvalpers.nl/shredders

 

Focus op ...

Agenda

19 september 2017, Messe Stuttgart

Composites Europe 2017

https://www.composites-europe.com/

25 september 2017, Plant One - Botlek Rotterdam - Merseyweg 10

New Materials StartupFest Europe

Startups en grote chemische bedrijven ontmoeten elkaar met nieuwe materialen als onderwerp.

27 september 2017, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2017 Veldhoven

De Nederlandse beurs voor kunststoffen en de kunststofverwerkende bedrijven

Meer agendapunten »