KunststofenRubber.nl

Airbus gebruikt Stratasys voor 3D-printen van onderdelen A350

20 juli 2017 om 10:41 uur - VALENCIA (VS)

Stratasys Direct Manufacturing is door vliegtuigfabrikant Airbus verkozen voor het 3D-printen van kunststof onderdelen voor toepassing in de A350 XWB.


Het gaat om onderdelen die niet tot de dragende constructie van het vliegtuig behoren, zoals klemmen en steunen voor de installatie van de systemen. Stratagys gebruikt in de FDM 3D-printers het materiaal Ultem 9085. Het project zal Airbus helpen meer flexibiliteit in de toelevering te realiseren en de kostenstructuur te verbeteren, terwijl men zoekt naar minder materiaalverbruik en minder afval, zo is de redenering.
Stratagys Direct Manufacturing levert de onderdelen op aanvraag.  Airbus en Stratagys werken samen sinds 2013 aan de implementatie van 3D-printing FDM-technologie voor Airbus gereedschappen en ook voor toepassingen in het vliegtuig. De samenwerking leidde in 2014 naar de kwalificatie van Ultem 9085 als geschikt materiaal voor de productie van vliegtuigonderdelen (flying parts) van Airbus. Sinds 2015 zijn er al duizenden FDM-onderdelen in de vliegtuigen toegepast.

http://www.stratagysdirect.com

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »