KunststofenRubber.nl

8e Vakbeurs Recycling op 24, 25 en 26 oktober 2017

24 juli 2017 om 17:21 uur - GORINCHEM

Het hoofdthema voor de achtste editie van vakbeurs Recycling is reduce, re-use en recycling. Er komen belangrijke onderwerpen aan bod, zoals van afval naar grondstof, circulaire economie, ketensamenwerking en innovatieve ontwikkelingen. Deze speerpunten moeten eraan bijdragen dat de Vakbeurs Recycling zijn naam als ‘centrum van de Benelux voor de recyclingbranche' ook in 2017 zal waarmaken.


Afvalproducerende bedrijven, afvalinzamelaars, afvalverwerkers en gemeenten komen naar de Vakbeurs Recycling om kennis te maken met de nieuwste oplossingen, producten en diensten die de recyclingbranche te bieden heeft. En ze komen natuurlijk voor de mogelijkheid tot netwerken. "Acht jaar bedienen we de recyclingmarkt met deze vakbeurs", aldus Severa dos Santos van de organisatie. Een ingestelde adviescommissie die bestaat uit professionals uit de branche moet ervoor zorgen dat de organisatie in aanloop naar de beurs continu aansluiting houdt met de markt. De adviescommissie bestaat onder meer uit de exposanten Van der Spek, Van Werven en BinBang, uit de brancheorganisatie BRBS Recycling en de mediapartners Eisma en BEwerken. 

 

Symposium

 

BRBS Recycling verzorgt ook dit jaar op de woensdagochtend het Recyclingsymposium. In een gevarieerd programma worden aanwezigen meegenomen langs de vorderingen die zijn gemaakt in het realiseren van de circulaire economie. Sprekers vanuit de overheid en het bedrijfsleven laten de noodzaak van de circulaire economie zien en verbreden de blik op dit thema.  Meer informatie: www.recyclingsymposium.nl.

 

Vorig jaar zijn de eerste stappen gezet tot meer beleving op de beursvloer en in 2017 worden deze concepten verder uitgewerkt. Er wordt een ‘Must-See Route' uitgestippeld met innovaties van exposanten en centraal op de beursvloer komt een kennisprogramma waar tal van sprekers hun visie op actuele thema's delen. En de exposanten maken ook deze editie weer kans op het winnen van de Participation en Innovation Award. Bovendien organiseert veilinghuis Troostwijk net als in de voorgaande jaren een online veiling van onder meer recyclingmachines. De organisatie verwacht binnenkort meer activiteiten bekend te kunnen maken.

 

Recycling wordt georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. De vakbeurs vindt plaats op 24, 25 en 26 oktober. Meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »