KunststofenRubber.nl

Duurzaamheidsprijs voor X-Hance folie van RPC

27 juli 2017 om 15:38 uur - DERBY

De folie X-Hance van RPC heeft de Sustainability Award van Packaging Europe toegekend gekregen in de categorie materialen die verspilling van voedsel moeten helpen tegengaan.


X-Hance werd winnaar in de categorie ‘Cutting Food Waste', dus in de categorie producten die  de hoeveelheid voedsel die wordt weggegooid verkleint. X-Hance is honderd procent ondoorzichtig maar blijft ademend. De ondoorzichtigheid voorkomt dat er licht bij de producten komt om ze te beschermen, de versheid en kwaliteit te bewaren en de houdbaarheidstijd te verlengen. Maar net zo belangrijk is de sterkte en het feit dat de folie kan worden bedrukt met tien kleuren ten behoeve van het merkimago en de point-of-sale promotie.  

 

De folie presteert consistent op VFFS-verpakkingsmachines en heeft een excellente sterkte van de sluiting, aldus RPC. Er kunnen additioneel perforaties worden aangebracht om de luchtstroom in de verpakking te verbeteren zonder de uitstraling en de prestaties van de verpakking te beïnvloeden.

 

Volgens RPC is X-Hance inmiddels door een ‘leidende retailer' geadopteerd voor diens aardappelproducten. Met de materiaalkeuze voorkomt men de groene verkleuring  die optreedt wanneer aardappels aan te veel licht worden blootgesteld. Dit is de belangrijkste reden van het feit dat per jaar 730 duizend  ton (een kleine zes miljoen aardappels)  door de mensen wordt weggegooid.  

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »