KunststofenRubber.nl

Biosuccinium van Reverdia in bergschoenen van Vaude

07 augustus 2017 om 10:26 uur - GELEEN

Outdoor-merk Vaude heeft voor de productie van de nieuwe ‘Karvan' bergschoen gebruikgemaakt van biobased polyurethaanschuim van Reverdia.


Biosuccinium is de merknaam van een product dat door Reverdia wordt gemaakt van barnsteenzuur. Het product heeft een honderd procent biobased inhoud en kan worden gebruikt voor de productie van biobased polyurethaanschuim (PU). Het materiaal blijkt nu ook geschikt voor de productie van onderdelen van schoenen. Vaude heeft het materiaal Biosuccinium nu gebruikt voor de productie van de versteviging van de neus en hiel van zijn nieuwe Skarvan-bergschoen. Dit onderdeel wordt normaal gesproken gemaakt van conventioneel, op olie gebaseerd thermoplastisch polyurethaan (TPU).

 

Duurzame materialen

 

Vaude (merk voor outdoorkleding- en schoenen) wil de milieuvoetafdruk van zijn producten verlagen. Onderdeel van dit streven is de op olie gebaseerde materialen te vervangen door biobased alternatieven. In de nieuwe Skarvan-schoen is niet alleen de hiel- en neusbescherming duurzaam want de schoenen bevatten ook een honderd procent gerecycled membraan van Sympatex, een leverancier van buitenstoffen- en voeringen van vrij is van PTFE (polytetrafluoretheen oftewel Teflon) en van PFC (fluorkoolwaterstoffen). Ook de voering is gemaakt van honderd procent gerecyclede materialen. Bovendien is de schoen behandeld met een fluorkoolstofvrij middel, ook ontwikkeld door Sympatex. "Consumenten kunnen nu hoogwaardige schoenen met bio-barnsteenzuur van Reverdia in de winkel vinden", zegt directeur Marcel Lubben van Reverdia.

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »