KunststofenRubber.nl

30% minder verlies met voorgeïsoleerde kunststof leidingsysteem

09 augustus 2017 om 11:13 uur - EPE

GF Piping Systems heeft het nieuwe kunststof leidingsysteem Cool-Fit 2.0 op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Het systeem onderscheidt zich ten opzichte van traditionele, metalen leidingsystemen want die moeten achteraf geïsoleerd worden, iets wat bij Cool-Fit 2.0 niet nodig is.


Dit kunststof leidingsysteem is ontwikkeld voor het transport van gekoeld of verwarmd water in secundaire koel- of warmtesystemen van klimaatinstallaties. De klimaatinstallaties worden veel gebruikt in gebouwen en datacenters, maar ook in industriële installaties. De mediumtemperaturen liggen bij deze toepassingen vaak tussen de 0°C en 60°C en precies daarvoor is Cool-Fit 2.0 ontworpen. 

 

Buisschiller

 

Het is een drie-in-een voorgeïsoleerd kunststof leidingsysteem uit polyethyleen. De mediumvoerende kunststof binnenleiding uit PE100 is voorzien van een harde isolatie met gesloten celstructuur. Om deze isolatie zit een beschermende buitenmantel. Voor de buis is dit een harde HDPE-buitenmantel en voor de fittingen een PE-mantel. De buizen en de fittingen zijn eenvoudig met elkaar te verbinden via een spie-eindverbinding aan de buis. Het spie-eind wordt in de fitting gestoken, gefixeerd met een klem en daarna gelast met een elektrolasverbinding. Een buis afkorten en voorzien van een spie-eind is binnen twee minuten gedaan, aldus GF Piping. Hiervoor is een speciale foamverwijderaar/buisschiller ontwikkeld. Dit gereedschap verwijdert de isolatie, schilt de buitenkant van de binnenbuis en kort de beschermende mantelbuis in één keer af.

 

Dertig procent minder verlies

 

Het programma bestaat uit buizen die verbonden kunnen worden met diverse fittingen zoals moffen, knieën, T-stukken recht en gereduceerd, reductiefittingen, enzovoorts. Behalve voorgeïsoleerde afsluiters zijn er aansluitstukken naar andere systemen of materialen via diverse draadverbindingen en flexibele slangen. Speciaal voor in ruimtes waar brandveiligheid een rol speelt, zijn er buizen en fittingen met een metalen buitenmantel in het programma opgenomen. Dit programma heet COOL-FIT 2.0M. Het systeem is de helft sneller te installeren ten opzichte van traditionele materialen omdat het al voorgeïsoleerd is. GF Piping claimt dertig procent minder energieverlies omdat de kunststof mediumvoerende PE100 binnenbuis in combinatie met de GF HE isolatie veel minder warmte of koude opneemt dan de traditionele metalen systemen.

 

Georg Fischer 

 

Georg Fischer AG, is een Zwitsers bedrijf. Het concern telt bijna vijftien duizend medewerkers, is wereldwijd actief en bestaat uit drie divisies waarvan Piping Systems er één is. GF Piping Systems produceert kwalitatieve componenten voor hoofdzakelijk kunststof leidingsystemen in de materialen PVC-U, ABS, PVC-C, PP, PE, PVDF en PB. De producten worden ingezet in diverse marktsegmenten zoals chemische proces industrie, waterbehandeling, life science, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, semicon, scheepsbouw, utiliteitsbouw, water- en gasdistributie. De Nederlandse vestiging van Georg Fischer Piping Systems staat in Epe en is verantwoordelijk voor alle verkoop- en marketingactiviteiten voor de Nederlandse markt. (www.georgfischer.nl)

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »