KunststofenRubber.nl

Nieuwe aanpak: ESEF wordt Week van de Maakindustrie

16 augustus 2017 om 10:19 uur - UTRECHT

De Jaarbeurs in Utrecht en de betrokken branches hebben een nieuwe aanpak ontwikkeld voor de beurs ESEF, in de Benelux het grootste en belangrijkste evenement voor de maakindustrie dat op 20 t/m 23 maart 2018 weer wordt georganiseerd. ESEF gaat namelijk uitgroeien tot de Week van de Maakindustrie, onder meer door nichebeurzen te laten samenwerken.


Op ESEF kunnen bezoekers kennismaken met toeleveranciers en kennisnemen van de laatste (technologische) ontwikkelingen in en voor de maakindustrie. De Jaarbeurs en de betrokken branches hebben nu een moderne aanpak ontwikkeld want ESEF gaat uitgroeien tot de Week van de Maakindustrie, waarbij meerdere nichebeurzen worden uitgenodigd samen te werken met ESEF (en TechniShow); De beurs biedt de Nederlandse maakindustrie een ‘eigen' evenement van formaat met grote aantrekkingskracht en ESEF wordt naast beurs ook een dynamisch marktgericht evenement wat maximaal op doelgroepen in de maakindustrie is ingericht. De Jaarbeurs-organisatie werkt daartoe nauw samen met vele brancheverenigingen zoals de NRK, Metaalunie, NEVAT, ION (oppervlaktebewerking) en inkopersvereniging NEVI.

De nieuwe aanpak biedt standhouders en bezoekers nieuwe kansen. Zo wordt er tijdens de beurs een uitgebreid en gevarieerd lezingenprogramma gepresenteerd. Voor en na de beurs worden nieuws van bedrijven en trends gedeeld via de nieuwsbrief ‘maakindustrie'. De Jaarbeurs-organisatie heeft afgelopen voorjaar ook bij (potentiële) bezoekers aan ESEF onderzocht welke informatiebehoefte zij hebben en via welke media zij het best zijn te bereiken.

 

Het programma wordt nadrukkelijk afgestemd op de vijf afnemerssegmenten: agro & food, automotive, medische technologie, machinebouw en de hightechindustrie. Tot slot haalt de Jaarbeurs nadrukkelijk internationale bezoekers naar binnen en is er speciaal programma voor vip's.

ESEF is een beurs en een netwerk voor de maakindustrie waarin ook de bedrijven uit de wereld van rubber en kunststof een belangrijk rol  spelen. Alle reden dus voor de NRK-bedrijven erbij te zijn, vindt de NRK-organisatie.  (Informatie bij floris.de.zwart@jaarbeurs.nl)

 

Focus op ...

Agenda

19 september 2017, Messe Stuttgart

Composites Europe 2017

https://www.composites-europe.com/

25 september 2017, Plant One - Botlek Rotterdam - Merseyweg 10

New Materials StartupFest Europe

Startups en grote chemische bedrijven ontmoeten elkaar met nieuwe materialen als onderwerp.

27 september 2017, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2017 Veldhoven

De Nederlandse beurs voor kunststoffen en de kunststofverwerkende bedrijven

Meer agendapunten »