KunststofenRubber.nl

Bisdom: vervang Jezusbeeld door plastic afgietsels

16 augustus 2017 om 12:52 uur - ROERMOND

Vervang kostbare metalen beelden van Jezus aan het kruis door kunststof exemplaren. Dat adviseert het bisdom Roermond aan parochies, gemeenten en particulieren na een aantal diefstallen van religieuze beelden.


Dit meldt het ANP. In Limburg worden steeds vaker kruizen, kapellen en Jezus- en Mariabeelden vernield of gestolen. Volgens woordvoerder Matheu Bemelmans komen daar bijna wekelijks meldingen over binnen. Het bisdom beveelt daarom aan van kostbare beelden een kunststof afgietsel te laten maken. "Je kunt dat tegenwoordig zodanig beschilderen dat het nauwelijks van echt te onderscheiden is en dan kun je het kostbare beeld ergens veilig in een kluis zetten", zegt Bemelmans. Er zou geen patroon in de diefstallen zijn te ontdekken. Soms worden de beelden gestolen, maar vernieling komt regelmatig voor.

Bemelmans denkt dat het met het materiaal te maken kan hebben, soms zijn het bronzen beelden en mensen denken dat ze daar veel geld voor kunnen krijgen. "Onlangs zijn er ook smeedijzeren kruizen vernield en dat ijzer is op zich niet zoveel waard. Dus waarom zou je het überhaupt slopen of vernielen?"  (bron: ANP / NOS)

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »