KunststofenRubber.nl

100ste truck Renewi gaat de weg op

18 augustus 2017 om 13:09 uur - TWELLO

Na de fusie tussen Shanks en Van Gansewinkel moet de naam Renewi worden gecommuniceerd. Inmiddels is de honderdste truck de weg op

Het internationale waste-to-productbedrijf Renewi kondigt aan dat zijn honderdste truck in Nederland de weg op is gegaan. De naam Renewi werd gekozen na de fusie tussen Shanks en Van Gansewinkel.


De voltooiing van de honderdste truck met de nieuwe merknaam markeert een belangrijke mijlpaal in het ‘rebrandingproject' van Renewi, dat het gevolg is van de fusie tussen Shanks en Van Gansewinkel Groep eerder dit jaar. De integratie van de twee bedrijven verloopt voorspoedig en zal de beoogde veertig miljoen euro aan kostensynergie opleveren voor het boekjaar 2019/20, waarvan de eerste twaalf miljoen euro dit jaar, zo meldt de onderneming. De opbouw van het nieuwe merk Renewi is een belangrijk onderdeel van de integratieplannen.

 

2,5 duizend voertuigen 

 

Renewi beschikt in de Benelux over een vloot van ruim 2,5 duizend voertuigen. Al deze voertuigen worden in de komende jaren voorzien van de nieuwe naam of worden vervangen in lijn met het daarvoor zorgvuldig geplande vervangingsprogramma. Als onderdeel van de integratie rolt Renewi ook een opgewaardeerde en efficiëntere truckvloot uit.  Ceo Peter Dilnot van Renewi: "Het is spannend te zien hoe ons Renewi-merk tot leven komt nu de eerste honderd trucks met de nieuwe naam rijden. Ons Renewi-merk vertegenwoordigt ons waste-to-product bedrijfsmodel en onze rol in het centrum van de circulaire economie. We kijken in de komende maanden uit naar de volgende fase in de herbestickering van trucks en naar de veranderende belletering en alle andere items op onze bedrijfsterreinen."

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »