KunststofenRubber.nl

Fusie tussen Meusburger en PSG in China

04 september 2017 om 12:23 uur - WUXI

Er is een nieuwe stap gezet bij de samenwerking tussen Meusberger en PSG in China. Zij hebben in Wuxi samen het bedrijf Meusburger Mould and Die Co. Ltd op te richten.


Aan de oever van de Yangtze rivier ligt de stad Wuxi met z'n zes miljoen inwoners. De bijnaam van Wuxi is Little Shanghai en de stad is ook economisch enorm uitgebreid. Het is een van de economische centra in het oosten van China en komt regelmatig voor in de toptien van Chinese zakencentra. Daarom opende matrijsbouwer Meusberger in 2010 al een verkoopafdeling in Wuxi. PSG (hotrunnersystemen) heeft sinds 2015 een vertegenwoordiging in China. Veel van de klanten hebben hun vestigingen in de regio Wuxi en meer dan de helft van de omzet wordt daar gerealiseerd. Meusberger en PSG hebben samen een nieuw kantoor geopend waar veertig medewerkers actief zijn.  Bovendien is er een nieuw magazijn van 250 vierkante meter ingericht wat nodig was om te kunnen voldoen aan Meusburgers principe van de permanente beschikbaarheid.  Op dit moment komt al een groot deel van de onderdelen uit dit magazijn en kan vandaaruit kunnen onderdelen binnen twee werkdagen worden gedistribueerd over heel China.

De bedrijven zeggen dat zij ‘enorme synergiën' zien door de fusie in China: de meerderheid van de klanten is voor beide merken relevant. De klanten profiteren nu van het uitgebreide portfolio, van de centrale serviceafdeling en de gecombineerde knowhow van de klantenbehandelaars.

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »