KunststofenRubber.nl

BOY: spuitgieten op één vierkante meter

20 september 2017 om 09:00 uur - VELDHOVEN

Plastima Breda, de Nederlandse vertegenwoordiger van BOY Spuitgietmachines, toont op Kunststoffen 2017 de BOY XXS, een table-top-maschine. Op Kunststoffen 2017 laat men twee dagen lang de productie van karabijnhaken zien.


Voor de productie worden uit metaal geprinte matrijsinserts gebruikt die aanmerkelijk langer meegaan dan 3D geprinte kunststof inserts, aldus BOY. De compakte XXS (63 kN sluitkracht) sluit het modelaanbod van BOY bij de kleine sluitkrachten af. Die table-top machine kan industrieel langdurig worden ingezet en is in het bijzonder geschikt voor microspuitgieten. BOY gebruikt schroeven met diameters tussen 8 en18 millimeter met inspuitvolumes tussen 0,06 en 10,2 kubieke centimeter.

De XXS is verplaatsbaar op een apart leverbaar frame en kan worden ingezet op maar één vierkante meter vloeroppervlak. Het matrijswisselsysteem is ideaal voor snelle set-ups, in et bijzonder voor kleine oplages. De cassettematrijs is een basisdeel waarin 3D-geprinte inserts met de geïntegreerde holtes worden geplaatst. De inserts zijn van kunststof of van metaal.

 

BOY is wereldwijd een belangrijke fabrikant van spuitgietmachines met sluitkrachten tot maximaal 1.000 kN. Vanaf de opgerichting in 1968  heeft het Duitse bedrijf wereldwijd 45 duizend spuitgietmachines afgeleverd. (http://www.dr-boy.de/)

 

Schrijf hier in voor gratis toegang tot Kunststoffen 2017

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »