KunststofenRubber.nl

Cold Jet: nieuwe pistolen voor droogijsstraalmachine

20 september 2017 om 11:45 uur - VELDHOVEN

Matrijzen voor kunststofverwerking en oppervlaktevoorbehandelingen vereisen vaak een precieze en voorzichtige manier van reinigen. Cold Jet heeft nu twee nieuwe spuitpistolen ontwikkeld voor de kleinste droogijsstraalmachine uit het gamma. Bezoekers van Kunststoffen 2017 kunnen de pistolen testen.


Vergeleken met het standaard pistool zijn ze lichter, kleiner en gemakkelijker in gebruik zijn.

Schone matrijsholtes en ontluchtingsopeningen zijn een grote zorg voor kunststofverwerkers om de gewenste kwaliteitsnormen te kunnen realiseren. De opbouw van ongewenste restanten op oppervlaktes uit hars-additieve afvoergassen of het gebruik van matrijslossingsmiddelen, kan verschillende problemen veroorzaken, variërend van het lossen van het onderdeel tot een inferieure productkwaliteit of beschadiging van matrijzen. Glans, brandplekken en onvoldoende opvulling van de matrijsholtes veroorzaakt door verstopte ontluchtingsopeningen leveren ook problemen op voor kunststofverwerkers. Matrijzen voor het maken van kunststof producten en oppervlaktevoorbehandeling vereisen vaak een heel precieze en voorzichtige manier van reinigen. Cold Jet heeft hiervoor nu twee nieuwe spuitpistolen ontwikkeld - de Compact Applicator en de Tight Access Applicator- om te gebruiken op de Xcel 6 straalmachine, de kleinste machine uit het Cold Jet-gamma. In vergelijking met het standaard geleverde pistool, zijn de pistolen lichter, kleiner en gemakkelijker in gebruik.

 

Kleinere ijskorrels 

 

De aanbevolen nozzles voor deze pistolen zijn de Low Flow, Standard Flow en Fragmenting. Deze nozzles leveren de uitstoot van kleinere ijskorrels, minder agressie voor een verfijnde reiniging, minder lawaai en minder terugslag van de nozzle, wat weer goed is voor de ergonomie.

De straaljet zelf is kouder dan bij de Xcel 6, wat leidt tot een hoger thermische reactie en een sneller en beter reinigingsresultaat. De reiniging met de Xcel 6 en de bijpassende nozzle kan tijdens het productieprocess plaatsvinden terwijl de matrijzen warm zijn en nog op hun plaats in de productielijn zitten.

 

Gerecycleerde CO2

 

Volgens Cold Jet is deze opstelling van de Xcel 6 ideaal voor de kunststof- en rubberverwerkende industrie voor het reinigen van matrijzen, voor oppervlaktebehandeling en voor het reinigen van delicate componenten. Cold Jet droogijsreinigingssystemen maken gebruik van gerecylceerde CO2, zonder chemicaliën en water in het schoonmaakproces toe te voegen.

Cold Jet is een Amerikaanse onderneming met zijn hoofdkantoor in Loveland (Ohio). Het bedrijf is internationaal actief in Europa, Azië, Canada en Mexico.  www.coldjet.com

 

Schrijf hier in voor gratis toegang tot Kunststoffen 2017 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »