KunststofenRubber.nl

Samenwerking Stiphout Plastics en Attero in Montfort

14 september 2017 om 12:31 uur - MONTFORT

Eline Stiphout: "Attero krijgt de kans over enkele jaren medeaandeelhouder te worden van Stiphout Plastics."

Stiphout Plastics en Attero gaan 'strategisch samenwerken'' op het gebied van recycling van kunststoffen. Stiphout blijft een zelfstandig bedrijf maar biedt Attero de mogelijkheid om over enkele jaren medeaandeelhouder te worden van Stiphout Plastics in Montfort.


Stiphout Plastics is gevestigd op de locatie van Attero in het Limburgse Montfort en wast en maalt sinds 2015 de harde kunststoffen HDPE en PP. Attero heeft een sorteerinstallatie voor kunststof verpakkingen in Wijster en produceert onder meer deze beide stromen. Behalve het leveren van de grondstoffen voor de was- en maallijn, financiert Attero een aanzienlijke uitbreiding van de bestaande verwerkingscapaciteit van Stiphout Plastics in Montfort. Stiphout blijft een zelfstandig bedrijf maar biedt Attero de mogelijkheid om over enkele jaren medeaandeelhouder te worden.

 

HDPE en PP

 

Stiphout Plastics is specialist in het recyclen van kunststoffen. Directeur Eline Stiphout: " Wij hebben een operationele lijn voor het koud wassen en malen van harde kunststoffen HDPE en PP. Die zijn gewild als grondstof. Wij willen onze groei versnellen en het samenwerken met Attero maakt dat mogelijk."
Directeur Paul Ganzeboom van Attero: "Voor ons is afzet van gesorteerde stromen naar een gecertificeerd bedrijf belangrijk. Bovendien heeft Stiphout een groot netwerk voor maalgoed en granulaat in binnen- en buitenland. Ook krijgen we de kans om testen te doen voor de verwerking van specifieke stromen harde kunststoffen."

 

Waarde

 

Voor Stiphout is de samenwerking waardevol omdat Attero met zekerheid een constante stroom inputmateriaal kan leveren. Voor Attero geeft Stiphout de zekerheid van recycling van stromen harde kunststoffen. Ook zit meerwaarde voor Attero in het hoogwaardiger vermarkten van maalgoed en granulaat naar eindgebruikers.

 

Circulair

 

Stiphout is gevestigd op de verwerkingslocatie van Attero in Montfort. De installatie maakt gebruik van gezuiverd water en groene stroom die wordt opgewekt uit biogas. Zowel het water als het gas zijn afkomstig uit de naastgelegen voormalige stortplaats.

Attero bouwt momenteel een polymerenrecyclingplant in Wijster. Gesorteerde verpakkingsfolies (LDPE) worden hier vanaf eind 2017 gewassen en opgewerkt tot hoogwaardig granulaat. Attero investeert hierin ruim 25 miljoen euro en gaat jaarlijks veertien duizend ton circulair eindproduct produceren.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »