KunststofenRubber.nl

Be.e scooter met monocoque van biocomposiet

21 september 2017 om 09:00 uur - AMSTERDAM

Van.Eko in Amsterdam heeft zijn scooter Be.e gelanceerd, ‘s werelds enige gemotoriseerde voertuig waarvan de dragende structuur uit biologische grondstoffen bestaat, zo claimt de scooterfabrikant.


Het is ook de eerste elektrische scooter die in Nederland is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. De monocoque, ofwel de dragende structuur de scooter, is gemaakt van biocomposiet, in dit geval van hennepvezels van Groningse teelt die met een (deels) biobased polyester zijn geïmpregneerd. De combinatie van deze materialen staat garant voor een laag gewicht en een robuuste, duurzame constructie, zegt oprichter Vaniek Colenbrander van Van.Eko.

Duurzaamheid is niet de enige troef waarmee de Be.e zich onderscheidt: in samenwerking met designstudio Waarmakers is er veel tijd gestoken in het design en in de look-and-feel van de Be.e. Dit heeft geresulteerd in een eigenzinnig ontwerp volop fraaie details, zoals handgestikte zadels of het geïntegreerde grote windscherm met nano-coating.

 

VIDEO 

 

De ontwikkeling en typegoedkeuring van de Be.e is mede tot stand gekomen dankzij een succesvolle crowdfunding-campagne in 2015. Parallel daaraan hebben particuliere Angel-investeerders en niet te vergeten de eerste launching customers een extra boost gegeven om de productie van de eerste 8 Be.e's te realiseren. De komende weken worden deze Be.e's uitgeleverd en gaan ze daadwerkelijk de weg op.

 

De focus voor Van.Eko zal de komende maanden liggen op het aantrekken van nieuwe klanten en het realiseren van vervolgfinanciering die zal worden aangewend om het team te versterken en de productiecapaciteit voor 2018  op te schalen.

 

De scooter kost 6.900 euro incl. BTW.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »