KunststofenRubber.nl

Bezoekers Composites Europe 2017 veel internationaler

25 september 2017 om 12:21 uur - STUTTGART

Op de afgelopen internationale Europese composietenbeurs in Stuttgart zijn volgens de organisatie 8.342 bezoekers geweest, iets minder dan vorig jaar. Maar veertig procent van de bezoekers was afkomstig uit 63 landen buiten Duitsland. Op de beurs stonden 406 exposanten uit 28 landen.


Voor het eerst was het aandeel van niet-Duitsers onder de bezoekers zo groot. De meesten van hen kwamen uit Europese landen maar ook bezoekers uit Brazilië, de VS, Canada, China, India, Japan, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika zijn geregistreerd. Voor Hans-Joachim Erbel, directeur van organisator Reed Exhibitions, toont dit aan dat de beslissing om Composites Europe voortaan elk jaar in Stuttgart (en niet meer afwisselend in Messe Düsseldorf) te organiseren de juiste is geweest. "De nabijheid tot de auto-industrie en de vliegtuigsector als de aanjagers van de composietenindustrie, gaf een extra boost aan de tentoonstelling."

 

Innovatie is belangrijker dan ooit, zeker in de geïntegreerde lichtgewicht engineering voor de autoindustrie. De recente marktstudie ‘Lightweight Construction as Innovation Driver' is gepresenteerd op de beurs in Stuttgart. Het onderzoek toont de status quo en onderzoekt de trends en de toekomstige uitdagingen van multimateriaal-lichtgewichtconstructies in de autosector.  De conclusie is dat de politiek en de consumenten de belangrijkste aanjagers zijn maar een consistente implementatie van lichtgewichtconstructies ondervindt tegenstand door handelen van de toeleveranciers en fabrikanten, zo concludeert de studie die tot stand kwam in samenwerking met Automotive Management Consulting GmbH (AMC).


De volgende editie van Composites Europe wordt gehouden op 6 tot 8 november 2018.

 

 

  

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »