KunststofenRubber.nl

Nationaal Kunststof Congres 2018 in Steenwijk op 5 april

26 september 2017 om 10:54 uur - STEENWIJK

De Meenthe Steenwijk: locatie voor Nationaal Kunststof Congres 2018

Logo Nationaal Kunststof Congres 2018

In 2018 wordt op donderdag 5 april het Nationaal Kunststof Congres gehouden in De Meenthe in Steenwijk. Aan dit initiatief ligt het dertigjarig jubileum van het PolyPlasticum ten grondslag.


Het PolyPlasticum is ontstaan in Steenwijk en is tegenwoordig gehuisvest in het Polymer Science Park in Zwolle. Via het verleden (dertig jaar PolyPlasticum) en het heden (tien jaar Lectoraat Kunststoftechnologie Hogeschool Windesheim) komen met name het heden en de toekomst in beeld, zoals de smart kunststof factory bij het kunststofverwerkende bedrijf Kornelis Caps & Closures in Steenwijk.Tot de participanten behoren inmiddels behalve bedrijven en kennisinstellingen ook Provincie Overijssel, Gemeente Steenwijkerland, Regio Zwolle (samenwerking twintig gemeenten), Business Club Steenwijkerland, Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland, maar ook het vakblad Kunststof en Rubber (mediapartner) en branchevereniging NRK. Die houdt op dezelfde dag in De Meenthe zijn algemene ledenvergadering. Tom van 't Hek is aangetrokken als dagvoorzitter van het congres, waarvan een beurs in de evenementenhal van De Meenthe een centraal onderdeel gaat vormen. 

 

Speciale aanbieding abonnees

 

Abonnees van het maandblad Kunststof en Rubber kunnen profiteren van een speciale en aantrekkelijke aanbieding om aan het congres deel te nemen. Het voordeel daarbij loopt op tot 45 euro per persoon, zodat het inschrijfbedrag voor de gehele dag per persoon dan niet meer dan 50 euro bedraagt (inclusief consumpties, lunch en afsluitend buffet). Het programma omvat kennisuitwisseling van bedrijven en kennisinstellingen op het gebied van kunststoffen, rubber en composiet. Diverse lezingen en voorbeelden van de bedrijfspraktijk zullen worden gedeeld met belanghebbenden uit industrie en onderwijs. Bovendien zal er een meet and greet  plaatsvinden van studenten van Windesheim, Saxion en Stenden met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. De organisatie van het congres is in handen van de Stichting Kunststof Stad Steenwijk en de Stichting PolyPlasticum.

 

Tien jaar geleden 

 

Het is tien jaar geleden dat er ook in Steenwijk een Nationaal Kunststof Congres is gehouden, eveneens in het (toen nog niet verbouwde)  Rabotheater De Meenthe. "We willen andermaal laten zien, dat in het nationale kunststoflandschap de provincie Overijssel en Steenwijk als kunststofstad een markante positie innemen", benadrukt Geurt Wolsink, die nog altijd actief zijn rol vervult bij het PolyPlasticum en als oud-directielid van Kornelis een van de initiatiefnemers van het congres is. Samen met voorzitter Gerard Ardesch en secretaris Henk Ymker vormt hij het dagelijks bestuur van de Stichting Steenwijk Kunststof Stad.

 

 NKC 2018 informatie.

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »