KunststofenRubber.nl

Oerlemans Packaging bedrijven nu BRC-AA gecertificeerd

03 oktober 2017 om 15:05 uur - GENDEREN

Oerlemans Packaging groep is gecertificeerd in de norm van BRC packaging en packaging materials grade AA, de hoogst haalbare gradatie. Dit toont aan dat alle packaging-bedrijven van Oerlemans in staat zijn gebleken zich op de gebieden van voedselveiligheid en farmacie verder te verbeteren, zo meldt de onderneming.


Door regelmatige veiligheids- en hygiënecontroles binnen de Oerlemans Packaging bedrijven zijn bedrijfsprocessen en producten verbeterd. Oerlemans Packaging zegt verder in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd te hebben in kwaliteit. Zo wordt er continu geïnvesteerd in nieuwe machines en productietechnieken, zoals vijf- en zevenlaags co-extruders en een tienkleurendrukmachine of een achtkleurendrukunits in lijn.

 

BRC Packaging certificering

 

BRC Packaging certificering is door de British Retail Consortium (BRC) ontwikkeld en richt zich op de eisen ten aanzien van voedselveiligheidsgaranties door de richtlijnen van HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) en de GMP (Good Manufacturing Practice) toe te passen die specifiek zijn voor deze schakel in de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie. BRC Packaging and Packaging Materials is ontwikkeld ter bescherming van de consument en om retailers en fabrikanten van verpakkingsmaterialen te helpen bij het voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. Behalve het verbeteren van productveiligheid helpt de standaard ook om afval, klachten, recalls en geweigerde producten te verminderen.

 

Oerlemans Packaging

 

De Oerlemans Packaging Groep bestaat uit zes dochterondernemingen met elk een eigen specialiteit. Het betreft: Oerlemans Plastics BV (Genderen, Giessen), Plasthill BV (Hillegom), Perfon BV (Goor), Fardem Packaging BV (Edam), Oosterwolde Plastic Industrie BV (Oosterwolde) en Flexpak Transparant Verpakkingsindustrie BV (Geldermalsen). Het hoofdkantoor van Oerlemans Packaging is gevestigd in Genderen.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »