KunststofenRubber.nl

Dutch Design Week paviljoen van geleend materiaal en afvalplastic

13 oktober 2017 om 11:31 uur - EINDHOVEN

The People's Pavillion op het Ketelhuisplein is van gerecycled en geleend materiaal (foto Jeroen van der Wielen)

Tijdens de Dutch Design Week is een tijdelijk paviljoen geplaatst op het Ketelhuisplein in Eindhoven dat is gemaakt van ‘geleend materiaal'. Voor de gevelbekleding van The People's Paviljoen is afvalplastic van de Eindhovenaren gebruikt.


De tijdelijke constructie is gebouwd in samenwerking met ontwerpers van Overtreders W en Bureau SLA met hulp van de lokale gemeenschap. Plastic afval dat is geleverd door de inwoners is omgevormd tot  tegels (shingles) om de gevels te kunnen bekleden. Heipalen, houten balken, gevelelementen, glazen dak, plastic bekleding: alles is voor negen dagen geleend en wordt na afloop van de DDW weer heel en ongeschonden teruggegeven aan de eigenaren. Dit betekent dat er geen lijm, schroeven, boren of zagen zijn gebruikt. De bedenkers zien in het lenen en het teruggeven van de materialen een groot voorbeeld voor een circulaire en duurzame manier van ontwerpen en bouwen.

 

Ondanks zijn tijdelijke karakter gaat The People's Pavillion toch wel verder dan een festivaltent. Het is ook een forum voor de inzichten van de wereld, een platform, een inspiratiebron en een ontmoetingspunt.  

 

Gedurende de Design Week (21-29 oktober 2017) zullen in het paviljoen allerlei bijeenkomsten, debatten en lezingen plaatsvinden. Negen dagen lang presenteert DDW op 110 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2.500 designers. Men verwacht ongeveer driehonderd duizend bezoekers.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »