KunststofenRubber.nl

Coolrec: telefoons recyclen tot schaatsmedailles

16 oktober 2017 om 11:33 uur - EINDHOVEN

De medailles op het NK Allround en Sprint op 27 en 28 januari 2018 in Heerenveen zullen de eerste zijn die zijn gemaakt van gerecyclede edelmetalen uit oude telefoons. De inzameling van telefoons begint daarvoor in oktober bij het NK Afstanden, ook in Heerenveen.

De medailles voor het NK Afstanden in Thialf eind oktober zullen zijn gemaakt van gerecyclede edelmetalen.

KPN start samen met de KNSB en Coolrec een initiatief om edelmetalen uit oude mobiele telefoons te recyclen tot gouden, zilveren en bronzen medailles voor schaatswedstrijden van de KNSB.


Dit meldt Coolrec in een persbericht. De hiervoor benodigde inzameling vindt deze winter plaats tijdens drie grote schaatswedstrijden in Nederland, om te beginnen met het NK Afstanden in Thialf op 27 t/m 29 oktober. Bezoekers van het Nederlands Kampioenschap kunnen daar oude mobieltjes inleveren in een speciale box, een zogeheten E-arcade. Verder kunnen in alle KPN-winkels oude mobieltjes worden ingeleverd.

 

Terugwinnen van materialen

 

Coolrec gebruikt innovatieve technieken om specifieke materialen uit afgedankte apparaten terug te winnen, bijvoorbeeld de edelmetalen uit mobiele telefoons. Deze materialen worden vervolgens als grondstof hergebruikt in de vervaardiging van nieuwe producten. In dit geval worden er de KNSB-schaatsmedailles van gemaakt.  

 

Eerste uitreiking gerecyclede medailles

 

KPN is hoofdsponsor van de schaatsbond en ondersteunt de sport in de volle breedte. De eerste ‘recycle-medailles' zullen worden uitgereikt tijdens het NK Allround & Sprint op 27 en 28 januari 2018, ook weer in schaatstempel Thialf in Heerenveen.
KPN is sinds 2015 klimaatneutraal voor de eigen operatie en heeft de ambitie om in 2025 nagenoeg honderd procent circulair te zijn voor nieuwe netwerkapparatuur en klantapparatuur voor vaste diensten. "Als duurzaamste telecombedrijf ter wereld omarmen wij samenwerkingen die erop zijn gericht geen grondstoffen meer te verspillen. Met dit initiatief kunnen we ook consumenten op een gemakkelijke manier betrekken bij het ontwikkelen van een circulaire wereld. Samen kunnen we meer bereiken maar ook sneller " zegt Hans Koeleman, bij KPN directeur corporate social responsibility.

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »