KunststofenRubber.nl

Spuitgieter De Krieger ontwikkelt uitstaphulp voor automobilisten

19 oktober 2017 om 09:29 uur - TIEL

Directeur Gerard de Krieger van Smit Technisch Plastic Spuitgietwerk had na een heupoperatie wat problemen met het in- en uitstappen bij het autorijden. Hij verzon een hulpmiddel dat nu in 54 landen geïntroduceerd gaat worden.


Bij De Krieger vond een creatief proces plaats wat uiteindelijk leidde tot zijn Easy-Exit-Grip. "Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Het is een met kunststof omgoten metalen staaf in de vorm van een flauwe L.  Het uiteinde, de korte kant, steek je in de vierkante sluiting, de slotvanger op de portierstijl van de carrosserie. Zo creëer je een handvat dat functioneert als steunpunt bij het in- en uitstappen." In de Benelux zijn in korte tijd enkele tienduizenden exemplaren van zijn handvat verkocht, meldt De Krieger. En binnenkort wordt zijn vinding in 54 andere landen geïntroduceerd.

Gerard de Krieger is directeur-eigenaar van Smit Technisch Plastic Spuitgietwerk in Tiel. Het bedrijf telt dertig medewerkers en realiseert een jaaromzet van vijf miljoen euro. Voor de activiteiten met de Easy-Exit-Grip heeft De Krieger het bedrijf Elefast BV opgericht. (bron: vraagenaanbod.nl)

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »