KunststofenRubber.nl

5,3 duizend bezoekers op Vakbeurs Recycling

30 oktober 2017 om 13:05 uur - GORINCHEM

In totaal bezochten 5.340 professionals de Vakbeurs Recycling op 24, 25 en 26 oktober in Evenementenhal Gorinchem.


Volgens de organisatie sloeg een aantal nieuwe concepten aan en deze initiatieven zullen in 2018 verder worden uitgewerkt. Bovendien zijn er ‘mooie ideeën' om volgend jaar een vernieuwende beurs neer te zetten met én voor de branche. Dit jaar was er meer aandacht voor inhoud en innovaties. De kennissessies van MVO Nederland over circulaire economie (reduce, re-use en recycling) werden goed ontvangen en het nieuwe initiatief ‘Aan tafel met' wordt voor 2018 verder uitgewerkt, zodat de beurs vernieuwende aspecten uit de branche blijft vertegenwoordigen, zo meldt de organisatie.

 

Symposium

 

Een ander hoogtepunt uit het programma was het Recyclingsymposium. De organisatie was in handen van BRBS Recycling in samenwerking met FGH en Envaqua. Op het symposium werd het thema ‘Circulaire economie, waarom niet?' behandeld. Het Circulair Paviljoen, een nieuw initiatief dat is opgezet door BinBang, verzorgde meerdere presentaties op de stand in samenwerking met Ewaste Arcades.

 

Ghana

 

De vakbeurs Recycling werd op beursdag drie bezocht door een delegatie van twintig Ghanese bedrijven die daar actief zijn in de afvalsector en zoeken naar beschikbare technologie en expertise in Nederland. De delegatie bestond onder meer uit bedrijven werkzaam op het vlak van kunststofinzameling en recycling, inzameling van huishoudelijk-, commercieel en/of industrieel afval en afvalstort en verwerking.

 

Recycling 2018

 

Tijdens de beurs heeft dertig procent van alle deelnemende exposanten zijn stand voor 2018 weer vastgelegd. Die wordt gehouden op 20, 21 en 22 november in Evenementenhal Gorinchem.


www.recyclingvakbeurs.nl.

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »